Сировина | Брутто | Нетто |
Капуста білоголова свіжа | 190 | 152 |
Для начинки: картопля | 153 | 115 |
Маса відтисненої картоплі | 60 | |
Яйця | 4 | |
Цибуля ріпчаста | 24 | 20 |
Сало шпик | 10,4 | 10 |
Маса пасерованої цибулі з салом | 18 | |
Маса начинки | 80 | |
Маса напівфабрикату | 220 | |
Маса обсмажених голубців | 200 | |
Цибуля ріпчаста | 60 | 50 |
Сало шпик | 10,4 | 10 |
Маса пасерованої цибулі з салом | 35 | |
Вихід | 235 |
Технологічна карта
Голубці з картоплею
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Капуста білоголова свіжа |
190 |
152 |
Для начинки: картопля |
153 |
115 |
Маса відтисненої картоплі |
|
60 |
Яйця |
|
4 |
Цибуля ріпчаста |
24 |
20 |
Сало шпик |
10,4 |
10 |
Маса пасерованої цибулі з салом |
|
18 |
Маса начинки |
|
80 |
Маса напівфабрикату |
|
220 |
Маса обсмажених голубців |
|
200 |
Цибуля ріпчаста |
60 |
50 |
Сало шпик |
10,4 |
10 |
Маса пасерованої цибулі з салом |
|
35 |
Вихід |
|
235 |
Технологія приготування
На підготовлені листки капусти кладуть начинку, загортають, надаючи форми циліндра. Голубці кладуть на змащений салом лист, обсмажують у жаровій шафі, складають у сотейник, пересипаючи підсмаженою на салі цибулею, додають води і тушкують до готовності.
Приготування начинки: картоплю натирають на тертці, відтискають, додають пасеровану на салі цибулю, яйця, сіль, перець, перемішують.
Вимоги до якості
Голубці після тушкування зберігають форму. Смак кисло-солодкий з ароматом спецій, без запаху. Консистенція соковита, але не волокниста – для капусти.
Правила відпуску
Подають 2 шт. на порцію із смаженим салом та цибулею.