Сировина | Брутто | Нетто |
Свинина (лопаткова, тазостегнова частини) | 147 | 125 |
Жир тваринний топлений харчовий | 5 | |
Цибуля ріпчаста | 30 | 25 |
Сало шпик | 15,6 | 15 |
Жир тваринний топлений харчовий | 4 | |
Часник | 2 | 1,5 |
Маса тушкованого м'яса | 85 | |
Маса тушкованого сала і цибулі | 30 | |
Хліб пшеничний | 36 | 30 |
Жир тваринний топлений харчовий | 5 | |
Маса готових грінок | 25 | |
Гарнір | 150 | |
Вихід | 290 |
Технологічна карта
Битки українські
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Свинина (лопаткова, тазостегнова частини) |
147 |
125 |
Жир тваринний топлений харчовий |
|
5 |
Цибуля ріпчаста |
30 |
25 |
Сало шпик |
15,6 |
15 |
Жир тваринний топлений харчовий |
|
4 |
Часник |
2 |
1,5 |
Маса тушкованого м'яса |
|
85 |
Маса тушкованого сала і цибулі |
|
30 |
Хліб пшеничний |
36 |
30 |
Жир тваринний топлений харчовий |
|
5 |
Маса готових грінок |
|
25 |
Гарнір |
|
150 |
Вихід |
|
290 |
Технологія приготування
Підготовлений напівфабрикат посипають сіллю, перцем і злегка обсмажують. Сало шпик нарізують тоненькими пластинками, ріпчасту цибулю – кільцями і злегка підсмажують.
На дно сотейника кладуть пластинки сала, зверху битки, на них цибулю, заливають бульйоном і тушкують до готовності. Наприкінці тушкування додають товчений часник.
Вимоги до якості
Порціонні шматочки відповідної форми.Смак і запах тушкованого м'яса , консистенція м'яка, соковита.
Правила відпуску
Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір – картоплю тушковану, поряд – скибочку підсмаженого пшеничного хліба, на нього – биток з цибулею і салом.