Технологічна карта Печеня київська

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Яловичина (бічний, зовнішній шматки тазостегнової частини)

162

119

Картопля

200

150

Жир тваринний топлений харчовий

20

Цибуля ріпчаста

35

29

Гриби білі сушені

7

Томатне пюре

15

Сметана

50

Маса тушкованого м'яса

75

Маса готових овочів з грибами

250

Вихід

325

Перегляд файлу

Технологічна карта

Печеня київська

Сировина

Брутто

Нетто

Яловичина (бічний, зовнішній шматки тазостегнової частини)

162

119

Картопля

200

150

Жир тваринний топлений харчовий

 

20

Цибуля ріпчаста

35

29

Гриби білі сушені

 

7

Томатне пюре

 

15

Сметана

 

50

Маса тушкованого м'яса

 

75

Маса готових овочів з грибами

 

250

Вихід

 

325

 

Технологія приготування

   Оброблену велику картоплю, нарізану часточками, а дрібну цілою обсмажують до утворення рум'яної кірочки, кладуть у горщик, додають нарізане скибочками і обсмажене до напівготовності м'ясо (2 шт. на порцію), варені подрібнені гриби, пасеровані цибулю ріпчасту і томатне пюре, січену зелень, сіль, перець, заливають сметаною і грибним відваром. Горщик закривають кришкою або замішують пісне тісто, тонко його розкачують у вигляді кружальця, яким накривають горщик, краї щільно притискують, поверхню тіста змащують яйцями і тушкують у жаровій шафі 20-25 хв.

Вимоги до якості

Овочі, тушковані разом з м'ясом, зберігають форму, м'які, колір від темно-червоного до коричневого, колір м'яса сірий або коричневий.

Смак і запах тушкованого м'яса з ароматом овочів і спецій, консистенція м'яка, соковита.

 

Правила відпуску

Подають печеню в горщиках, поставлених на тарілку.

 

 

 

 

docx
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
13490
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку