Технологічна карта Душенина поспільна

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Яловичина (бічний і зовнішній шматки тазостегнової частини)

170

125

або баранина (лопаткова і тазостегнова частини)

175

125

Борошно пшеничне

6

Цибуля ріпчаста

48

40

Жир тваринний топлений харчовий

7

Картопля

280

210

Селера (корінь)

29

20

Перець запашний

0,01

Часник

1,3

1

Маса тушкованого м'яса

75

Маса готових овочів

200

Вихід

275

Перегляд файлу

Технологічна карта

Душенина поспільна

Сировина

Брутто

Нетто

Яловичина (бічний і зовнішній шматки тазостегнової частини)

170

125

або баранина (лопаткова і тазостегнова частини)

175

125

Борошно пшеничне

 

6

Цибуля ріпчаста

48

40

Жир тваринний топлений харчовий

 

7

Картопля

280

210

Селера (корінь)

29

20

Перець запашний

 

0,01

Часник

1,3

1

Маса тушкованого м'яса

 

75

Маса готових овочів

 

200

Вихід

 

275

Технологія приготування

   Яловичину або баранину нарізують тонкими шматочками    (1 шт. на порцію), відбивають, солять, посипають перцем, панірують у борошні, обсмажують з обох боків до утворення рум'яної кірочки.

Сиру картоплю нарізують кружальцями, додають нарізані цибулю й селеру, запашний перець, сіль, добре перемішують.

На дно сотейника кладуть шар м'яса, на нього – шар картоплі з овочами і чергують шари кілька разів так, щоб зверху була картопля з овочами, заливають усе бульйоном або водою і тушкують до готовності.

Вимоги до якості

Овочі, тушковані разом з м'ясом, зберігають форму, м'які, колір від темно-червоного до коричневого, колір м'яса сірий або коричневий.

Смак і запах тушкованого м'яса з ароматом овочів і спецій, консистенція м'яка, соковита.

Правила відпуску

Подають разом з овочами і підливою, що утворилась у процесі тушкування, зверху посипають січеним часником і зеленню.

 

 

 

docx
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
2665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку