Технологічна карта М'ясо тушковане з овочами

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Баранина (лопаткова і шийна частини)

150

107

або свинина (лопаткова, шийна частини, грудинка)

129

110

Жир тваринний топлений харчовий

12

Цибуля ріпчаста

15

13

Картопля

80

60

Морква

9

7

Баклажани

60

57

Перець солодкий

29

22

Томати свіжі

29

25

Квасоля

20,2

20

Маса тушкованого м'яса

75

Маса готових овочів з соком

175

Вихід

250

Перегляд файлу

Технологічна карта

М'ясо тушковане з овочами

Сировина

Брутто

Нетто

Баранина (лопаткова і шийна частини)

150

107

або свинина (лопаткова, шийна частини, грудинка)

129

110

Жир тваринний топлений харчовий

 

12

Цибуля ріпчаста

15

13

Картопля

80

60

Морква

9

7

Баклажани

60

57

Перець солодкий

29

22

Томати свіжі

29

25

Квасоля

20,2

20

Маса тушкованого м'яса

 

75

Маса готових овочів з соком

 

175

Вихід

 

250

 

Технологія приготування

   Баранину або свинину нарізують кубиками, солять, моркву і цибулю – часточками й обсмажують усе разом. Баклажани нарізують часточками, солять, залишають на 10-15 хв., щоб виділився сік, і промивають. Картоплю нарізують часточками і обсмажують.

У сотейник кладуть обсмажені м'ясо з овочами, картоплю, баклажани, перець солодкий, заливають бульйоном або водою і тушкують до готовності. Наприкінці тушкування додають сіль, спеції, томати, нарізані часточками, і варену квасолю.

Вимоги до якості

Овочі, тушковані разом з м'ясом, зберігають форму, м'які, колір від темно-червоного до коричневого, колір м'яса сірий або коричневий.

Смак і запах тушкованого м'яса з ароматом овочів і спецій, консистенція м'яка, соковита.

Правила відпуску

Перед подаванням страву кладуть на тарілку, посипають подрібненою зеленню петрушки або кропу.

 

 

docx
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
507
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку