Технологічна карта Бограчу по закарпатське М’ясний гуляш

Про матеріал
Технологічна карта Бограчу по закарпатське М’ясний гуляш – «Бограч по-закарпатськи», одне з найпоширеніших і улюблених страв Закарпатської народної кухні. «Їжа пастухів» традиційно готують на відкритому вогні в спеціальному казанку – «бограч». Блюдо бограч на Закарпатті, мабуть навіть популярніше шашликів.
Перегляд файлу

Технологічна карта

«Бограч» по – закарпатське

За  рецептурою

Євгена Клопотенко

П/П

Назва сировини

БР

НТ

Вимоги до якості

1

Яловичина

55 г

45 г

Свіжа, без стороннього запаху.

2

Сало шпик

35 г

32 г

Свіже.

3

Картопля

58 г

51 г

Без сторонніх ознак.

4

Цибуля ріпчаста

17 г

14 г

Ріпчаста, без гнилі.

5

Томат

40 г

32 г

Свіжий, твердий.

6

Солодкий перець

65 г

50 г

Свіжий без гнилі.

7

Свинина

55 г

45 г

Свіжа, без стороннього запаху.

8

Перець чилі

0,002 г

0,002 г

Свіжий, пекучий.

9

Паприка

10 г

10 г

Паприка, мелена.

10

Сіль

0,001 г

0,001 г

Сіль, кухонна.

11

Перець

0,001 г

0,001 г

Перець, мелений.

12

Бульйон

-

150

 

 

Вихід

 

300

 

Технологія приготування

1. Наріжте сало слайсами, а потім поріжте невеликими кубиками.

Нарежьте сало

2. Перекладіть сало в сковороду і трохи обсмажте на маленькому вогні, поки не розтопиться жир.

Обжарьте сало

3. Наріжте  яловичину та свинину великими порційними шматками. https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2019/10/Bograch_3.jpg

4. Перекладіть шматки яловичини та свинини до сковороди з салом і обсмажуйте до рум'яної скоринки, періодично помішуючи.

https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2019/10/Bograch_4.jpg

5. Додайте до м'яса картоплю. Якщо картопля велика, наріжте її великими кубиками.

6. Томат і наріжте великими кубиками.

Нарежьте томаты кубиком

 

 

 

7. Солодкиий перець почистіть, видаліть насінну коробку і наріжте великими кубиками.

Нарежьте перец кубиком

8. Цибулю розріжте цибулю на 4-6 великих частин.

 

Нарежьте крупно лук

9. Наріжте кружечками  свіжий перець чилі. Перекладіть все овочі до сковориди.

 

https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2019/10/Bograch_9.jpg

10. Додайте  паприку.

 

Добавьте паприку

 

11. Залийте овочі з м'ясом бульйоном, але так, щоб бульйон покривала їх не повністю.

 Посоліть і поперчіть .

Залейте водой

 

Вимоги до якості страви:

Зовнішній виглядвідтінок притаманний даним продуктам що водять у  

 страву. Овочі цілі, не розварені.

 Запах притаманний  до запаху інгредієнтів, що входять у дану страву.

 Смакв міру солоний, гострий завдяки додаванням різного виду паприки та спецій.

 

 

Бограчце гуляш, приготований із кількох видів м’яса (від трьох до п’яти), з додаванням овочів і спецій. Власне, бограч – у перекладі з угорської - то назва казана, і це вказує нам, що цей гуляш особливий саме через спосіб його приготування – на відкритому вогні.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Solovey Vitalina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
28 лютого 2020
Переглядів
4725
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку