Сировина | Брутто | Нетто |
Буряки | 119 | |
Маса варених обчищених буряків | 90 | |
Капуста білоголова свіжа | 375 | 300 |
Томати свіжі | 176 | 150 |
Морква | 50 | 40 |
Цибуля ріпчаста | 48 | 40 |
Петрушка (корінь) | 20 | 15 |
Жир тваринний топлений харчовий | 25 | |
Кислота лимонна | 1 | |
Вода або бульйон | 700 | |
Вихід | 1000 |
Технологічна карта
Борщ волинський
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Буряки |
|
119 |
Маса варених обчищених буряків |
|
90 |
Капуста білоголова свіжа |
375 |
300 |
Томати свіжі |
176 |
150 |
Морква |
50 |
40 |
Цибуля ріпчаста |
48 |
40 |
Петрушка (корінь) |
20 |
15 |
Жир тваринний топлений харчовий |
|
25 |
Кислота лимонна |
|
1 |
Вода або бульйон |
|
700 |
Вихід |
|
1000 |
Технологія приготування
Буряки варять з шкірочкою з додаванням кислоти, обчищають, нарізують соломкою. У киплячий проціджений бульйон кладуть шатковану капусту й буряки, варять 15-20 хв, додають часточки свіжих томатів, пасеровані цибулю, коріння, сіль, спеції і варять 5-7 хв до готовності.
Вимоги до якості
Овочі м'які, зберегли форму нарізування. Колір малиново-червоний, смак кисло-солодкий, запах залежить від вибору продуктів, які входять до складу борщу, без присмаку сирого борошна та буряків. Сметану і зелень не розмішують.
Правила відпуску
Перед подаванням у тарілку кладуть шматочки м'яса яловичини, наливають борщ, додають сметану й дрібно посічену зелень.