Сировина | Брутто | Нетто |
Буряки | 113 | 90 |
Капуста білоголова свіжа | 125 | 100 |
Картопля | 200 | 150 |
Гриби білі сушені | 8 | |
Маса варених грибів | 16 | |
Цибуля ріпчаста | 48 | 40 |
або цибуля порей | 53 | 40 |
Петрушка (корінь) | 20 | 15 |
Олія | 25 | |
Томатне пюре | 30 | |
Квас-сирівець | 200 | |
та бульйон грибний | 600 | |
або кислота лимонна | 1 | |
та бульйон грибний | 800 | |
Вихід | 1000 |
Технологічна карта
Борщ з грибами
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Буряки |
113 |
90 |
Капуста білоголова свіжа |
125 |
100 |
Картопля |
200 |
150 |
Гриби білі сушені |
|
8 |
Маса варених грибів |
|
16 |
Цибуля ріпчаста |
48 |
40 |
або цибуля порей |
53 |
40 |
Петрушка (корінь) |
20 |
15 |
Олія |
|
25 |
Томатне пюре |
|
30 |
Квас-сирівець |
|
200 |
та бульйон грибний |
|
600 |
або кислота лимонна |
|
1 |
та бульйон грибний |
|
800 |
Вихід |
|
1000 |
Технологія приготування
Сирі нашатковані соломкою буряки тушкують з додаванням олії, томатного пюре і квасу-сирівцю або лимонної кислоти. Нарізані соломкою ріпчасту цибулю і корінь петрушки пасерують з олією.
В киплячий грибний бульйон кладуть нарізану часточками картоплю, доводять до кипіння, кладуть шатковану соломкою свіжу капусту і варять 20-25 хв. Потім додають нарізані соломкою варені гриби, тушкований буряк, пасеровані овочі, сіль, спеції, варять 5-7 хв.
Вимоги до якості
Овочі м'які, зберегли форму нарізування. Колір малиново-червоний, смак кисло-солодкий, запах залежить від вибору продуктів, які входять до складу борщу, без присмаку сирого борошна та буряків. Сметану і зелень не розмішують.
Правила відпуску
При подаванні посипають подрібненою зеленню.
Борщ з грибами
Технологія приготування
Сирі нашатковані соломкою буряки тушкують з додаванням олії, томатного пюре і квасу-сирівцю або лимонної кислоти. Нарізані соломкою ріпчасту цибулю і корінь петрушки пасерують з олією.
В киплячий грибний бульйон кладуть нарізану часточками картоплю, доводять до кипіння, кладуть шатковану соломкою свіжу капусту і варять 20-25 хв. Потім додають нарізані соломкою варені гриби, тушкований буряк, пасеровані овочі, сіль, спеції, варять 5-7 хв.