23 липня о 18:00Вебінар: STEM-освіта без гендерних стереотипів – запорука успішного майбутнього школярів

Технологічна карта Борщ з грибами

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Буряки

113

90

Капуста білоголова свіжа

125

100

Картопля

200

150

Гриби білі сушені

8

Маса варених грибів

16

Цибуля ріпчаста

48

40

або цибуля порей

53

40

Петрушка (корінь)

20

15

Олія

25

Томатне пюре

30

Квас-сирівець

200

та бульйон грибний

600

або кислота лимонна

1

та бульйон грибний

800

Вихід

1000

Перегляд файлу

Технологічна карта

Борщ з грибами

Сировина

Брутто

Нетто

Буряки

113

90

Капуста білоголова свіжа

125

100

Картопля

200

150

Гриби білі сушені

 

8

Маса варених грибів

 

16

Цибуля ріпчаста

48

40

або цибуля порей

53

40

Петрушка (корінь)

20

15

Олія

 

25

Томатне пюре

 

30

Квас-сирівець

 

200

та бульйон грибний

 

600

або кислота лимонна

 

1

та бульйон грибний

 

800

Вихід

 

1000

Технологія приготування

   Сирі нашатковані соломкою буряки тушкують з додаванням олії, томатного пюре і квасу-сирівцю або лимонної кислоти. Нарізані соломкою ріпчасту цибулю і корінь петрушки пасерують з олією.

В киплячий грибний бульйон кладуть нарізану часточками картоплю, доводять до кипіння, кладуть шатковану соломкою свіжу капусту і варять 20-25 хв. Потім додають нарізані соломкою варені гриби, тушкований буряк, пасеровані овочі, сіль, спеції, варять 5-7 хв.

Вимоги до якості

Овочі м'які, зберегли форму нарізування. Колір малиново-червоний, смак кисло-солодкий, запах залежить від вибору продуктів, які входять до складу борщу, без присмаку сирого борошна та буряків. Сметану і зелень не розмішують.

Правила відпуску

При подаванні посипають подрібненою  зеленню.

 

 

 

Борщ з грибами

Технологія приготування

   Сирі нашатковані соломкою буряки тушкують з додаванням олії, томатного пюре і квасу-сирівцю або лимонної кислоти. Нарізані соломкою ріпчасту цибулю і корінь петрушки пасерують з олією.

В киплячий грибний бульйон кладуть нарізану часточками картоплю, доводять до кипіння, кладуть шатковану соломкою свіжу капусту і варять 20-25 хв. Потім додають нарізані соломкою варені гриби, тушкований буряк, пасеровані овочі, сіль, спеції, варять 5-7 хв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
28 червня 2018
Переглядів
170
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку