Сировина | Брутто | Нетто |
Картопля | 267 | 200 |
Квасоля або горох | 15 | |
Морква | 50 | 40 |
Петрушка (корінь) | 93 | 70 |
Селера (корінь) | 22 | 15 |
Цибуля ріпчаста | 48 | 40 |
Огірки солоні | 167 | 100 |
Борошно пшеничне | 10 | |
Жир тваринний топлений | 25 | |
Бульйон або вода | 750 | |
Серце | 196 | 166 |
Маса вареного серця | 100 | |
Вихід | 1000/100 |
Технологічна карта
Розсольник по-домашньому
(з квасолею або горохом)
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Картопля |
267 |
200 |
Квасоля або горох |
|
15 |
Морква |
50 |
40 |
Петрушка (корінь) |
93 |
70 |
Селера (корінь) |
22 |
15 |
Цибуля ріпчаста |
48 |
40 |
Огірки солоні |
167 |
100 |
Борошно пшеничне |
|
10 |
Жир тваринний топлений |
|
25 |
Бульйон або вода |
|
750 |
Серце |
196 |
166 |
Маса вареного серця |
|
100 |
Вихід |
|
1000/100 |
Технологія приготування
У киплячий бульйон або воду кладуть нарізану кубиками картоплю і варять 15-20 хв., додають варену квасолю або горох, припущені огірки без шкірочки і насіння, нарізані скибочками, пасеровані цибулю й коріння, розведене бульйоном пасероване борошно і варять 5-7 хв., додають сіль, спеції.
Вимоги до якості
На поверхні часточки жиру оранжевого, жовтого кольору або безбарвні. Бульйон безбарвний або білий, оскільки в ньому є сметана. Овочі натурального кольору, мають відповідну форму нарізування: солоні огірки, нарізані соломкою або ромбиками, або кубиками, картопля – брусочками або часточками, коріння – скибочками або соломкою, цибуля – кубиками або соломкою, зберігають форму нарізування. Консистенція овочів м`яка, огірків – злегка хрумка. Смак гострий завдяки присутності огірків, огіркового розсолу, в міру солений; запах властивий розсольникові з ароматом спецій.
Правила відпуску
Можна подавати з вареним серцем та сметаною. Посипають зеленню.
Розсольник по-домашньому
(з квасолею або горохом)
Технологія приготування
У киплячий бульйон або воду кладуть нарізану кубиками картоплю і варять 15-20 хв., додають варену квасолю або горох, припущені огірки без шкірочки і насіння, нарізані скибочками, пасеровані цибулю й коріння, розведене бульйоном пасероване борошно і варять 5-7 хв., додають сіль, спеції.
Можна подавати з вареним серцем та сметаною. Посипають зеленню.