Технологічна карта Розсольник по-домашньому (з квасолею або горохом)

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Картопля

267

200

Квасоля або горох

15

Морква

50

40

Петрушка (корінь)

93

70

Селера (корінь)

22

15

Цибуля ріпчаста

48

40

Огірки солоні

167

100

Борошно пшеничне

10

Жир тваринний топлений

25

Бульйон або вода

750

Серце

196

166

Маса вареного серця

100

Вихід

1000/100

Перегляд файлу

 

 

Технологічна карта

Розсольник по-домашньому

 (з квасолею або горохом)

Сировина

Брутто

Нетто

Картопля

267

200

Квасоля або горох

 

15

Морква

50

40

Петрушка (корінь)

93

70

Селера (корінь)

22

15

Цибуля ріпчаста

48

40

Огірки солоні

167

100

Борошно пшеничне

 

10

Жир тваринний топлений

 

25

Бульйон або вода

 

750

Серце

196

166

Маса вареного серця

 

100

Вихід 

 

1000/100

Технологія приготування

  У киплячий бульйон або воду кладуть нарізану кубиками картоплю і варять 15-20 хв., додають варену квасолю або горох, припущені огірки без шкірочки і насіння, нарізані скибочками, пасеровані цибулю й коріння, розведене бульйоном пасероване борошно і варять 5-7 хв., додають сіль, спеції.                                                                                                         

Вимоги до якості

На поверхні часточки жиру оранжевого, жовтого кольору або безбарвні. Бульйон безбарвний або білий, оскільки в ньому є сметана. Овочі натурального кольору, мають відповідну форму нарізування: солоні огірки, нарізані соломкою або ромбиками, або кубиками, картопля – брусочками або часточками, коріння – скибочками або соломкою, цибуля – кубиками або соломкою, зберігають форму нарізування. Консистенція овочів м`яка,   огірків – злегка хрумка. Смак гострий завдяки присутності огірків, огіркового розсолу, в міру солений; запах властивий розсольникові з ароматом спецій.

Правила відпуску                                                         

 Можна подавати з вареним серцем та сметаною. Посипають зеленню.

 

 

Розсольник по-домашньому

 (з квасолею або горохом)

Технологія приготування

  У киплячий бульйон або воду кладуть нарізану кубиками картоплю і варять 15-20 хв., додають варену квасолю або горох, припущені огірки без шкірочки і насіння, нарізані скибочками, пасеровані цибулю й коріння, розведене бульйоном пасероване борошно і варять 5-7 хв., додають сіль, спеції.                                                                                                         

Можна подавати з вареним серцем та сметаною. Посипають зеленню.

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
28 червня 2018
Переглядів
5665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку