Сировина Брутто Нетто
Маса напівфабрикату галушок в'язких150
Маса напівфабрикату галушок напівв'язких170
Маса готових галушок200
Масло вершкове (для заправи)5
Масло вершкове (для поливки)5
або сметана30
або соус50
Вихід з маслом240
зі сметаною235
з соусом255
Технологічна карта
Галушки з маслом або сметаною чи грибною підливою
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Маса напівфабрикату галушок в'язких |
|
150 |
Маса напівфабрикату галушок напівв'язких |
|
170 |
Маса готових галушок |
|
200 |
Масло вершкове (для заправи) |
|
5 |
Масло вершкове (для поливки) |
|
5 |
або сметана |
|
30 |
або соус |
|
50 |
Вихід з маслом |
|
240 |
зі сметаною |
|
235 |
з соусом |
|
255 |
Технологія приготування
Галушки в'язкі (напівфабрикат) у вигляді квадратиків або налівв'язкі, розроблені ложкою, кладуть у киплячу воду і варять 10-15 хв. до готовності (галушки спливають на поверхню). Готові галушки виймають шумівкою, кладуть у друшляк або сито, щоб стекла вода, викладають у посуд, заправляють розтопленим вершковим маслом, щоб галушки не злиплися.
Вимоги до якості
Галушки - правильної форми, поверхня гладенька, без тріщин і розривів. Консистенція м'яка. Смак і запах відповідає виробу з прісного тіста з певного виду борошна. Колір на розрізі від світло-сірого до світло-кремового.
Правила відпуску
Перед подаванням кладуть на тарілку, поливають вершковим маслом або сметаною, чи грибним соусом.