Сировина | Брутто | Нетто |
Борошно пшеничне | 70 | |
Яйця | 5 | |
Кисле молоко (кефір) | 120 | |
Цукор | 5 | |
Сода | 0,5 | |
Сіль | 1,5 | |
Маса тіста | 195 | |
Маргарин столовий | 5 | |
Маса смажених млинців | 150 | |
Масло вершкове | 10 | |
або сметана | 20 | |
Вихід :з маслом | 160 | |
зі сметаною | 170 |
Технологічна карта
Млинці на кислому молоці
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Борошно пшеничне |
|
70 |
Яйця |
|
5 |
Кисле молоко (кефір) |
|
120 |
Цукор |
|
5 |
Сода |
|
0,5 |
Сіль |
|
1,5 |
Маса тіста |
|
195 |
Маргарин столовий |
|
5 |
Маса смажених млинців |
|
150 |
Масло вершкове |
|
10 |
або сметана |
|
20 |
Вихід :з маслом |
|
160 |
зі сметаною |
|
170 |
Технологія приготування
В кисле молоко (кефір) додають яйця, борошно, розчин цукру, солі, добре вимішують і ставлять у тепле місце на 25-30 хв., потім кладуть соду і перемішують.
Млинці випікають з обох боків на змащених жиром нагрітих сковородах. Товщина млинців повинна бути не менш ніж 3 см.
Вимоги до якості
Млинці - вироби круглої форми завтовшки 0,3 см, діаметром 15 см, добре пропечені, политі маслом або сметаною. Смак у міру солоний, солодкуватий з кислинкою. Запах відповідає смаженому дріжджовому тісту і жиру, на якому вони смажилися.
Правила відпуску
Відпускають млинці по 3 шт. на порцію з маслом вершковим або сметаною.