Технологічна карта Оладки з яблуками

Про матеріал

Яйця

10

Цукор

2

Яблука свіжі

42

30

Олія

10

Маса смажених присканців

150

Цукрова пудра

10

Сметана

30

Варення

30

Мед

30

Вихід

150/30 або 150/10

Технологія приготування

Перегляд файлу

Технологічна карта

Оладки з яблуками

Сировина

Брутто

Нетто

Борошно пшеничне

 

68

Молоко

 

65

Дріжджі

 

2

Яйця

 

10

Цукор

 

2

Яблука свіжі

42

30

Олія

 

10

Маса смажених присканців

 

150

Цукрова пудра

 

10

Сметана

 

30

Варення

 

30

Мед

 

30

Вихід

 

150/30 або 150/10

 

Технологія приготування

   До просіяного борошна додають проціджений розчин (у теплому молоці) дріжджів, цукор, сіль, вводять сирі яйця, перемішують до утворення однорідної маси, додають обчищені й нарізані скибочками яблука, ставлять у тепле місце і дають підійти. Готове тісто беруть столовою ложкою, кладуть на сковороду з добре розігрітою олією і смажать до готовності.

Вимоги до якості

Присканці (оладки) - форма овальна або кругла, вироби 5-6 см завтовшки, добре пропечені, политі маслом, сметаною, медом, варенням чи посипані цукровою пудрою. Смак ледь солодкуватий, у міру солоний. Запах смаженого дріжджового тіста і масла, на якому вони смажилися. Колір поверхні від золотисто-жовтого до світло-коричневого, на розрізі - жовтий. Консистенція крупнопориста, м'яка, еластична (при натисканні утворюється заглиблення, яке відразу вирівнюється).

Правила відпуску

Перед подаванням присканці посипають цукровою пудрою або поливають сметаною (варенням, медом).

 

 

 

docx
Додано
21 листопада 2018
Переглядів
9012
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку