Сировина | Брутто | Нетто |
Кабачки | 374 | 299 |
Борошно пшеничне | 5 | |
Кулінарний жир | 12 | |
Маса смажених овочів | 200 | |
Сметана | 20 | |
або соус | 75 | |
Вихід | 220 або 275 |
Кабачки смажені
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Кабачки |
374 |
299 |
Борошно пшеничне |
|
5 |
Кулінарний жир |
|
12 |
Маса смажених овочів |
|
200 |
Сметана |
|
20 |
або соус |
|
75 |
Вихід |
|
220 або 275 |
Технологія приготування
Підготовлені кабачки нарізують кружальцями або скибочками, солять. Нарізані овочі обкачують у борошні і обсмажують з обох боків.
Вимоги до якості
Смажені овочі мають однакову форму нарізування, яка зберігається. Консистенція всередині - м'яка, кірочка хрумка. Смак і запах характерний для смажених овочів. Колір кірочки смаженої картоплі жовтого кольору.
Правила відпуску
Перед подаванням овочі поливають сметаною або соусом молочним з томатом і посипають дрібно нарізаною зеленню. Подають як самостійну страву і як гарнір.