Сировина | Брутто | Нетто |
Картопля | 283 | 212 |
Морква | 31 | 25 |
Цибуля ріпчаста | 47 | 40 |
Томатне пюре | 15 | |
Кулінарний жир | 19 | |
Перець чорний горошком | 0,02 | |
Лавровий лист | 0,001 | |
Вихід | 250 |
Технологічна карта
Картопля тушкована
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Картопля |
283 |
212 |
Морква |
31 |
25 |
Цибуля ріпчаста |
47 |
40 |
Томатне пюре |
|
15 |
Кулінарний жир |
|
19 |
Перець чорний горошком |
|
0,02 |
Лавровий лист |
|
0,001 |
Вихід |
|
250 |
Технологія приготування
Сиру обчищену картоплю нарізують часточками або великими кубиками, обсмажують, моркву – часточками або середніми кубиками, цибулю – півкільцями і пасерують. Овочі з'єднують, додають пасероване томатне пюре, заливають бульйоном і тушкують до готовності. Наприкінці тушкування додають спеції.
Вимоги до якості
Овочі після тушкування зберігають форму. Смак кисло-солодкий з ароматом спецій і томату. Колір від світло- до темно-коричневого. Консистенція соковита.
Правила відпуску
Подають як самостійну страву і як гарнір.