Маргарин столовий | 7 | |
Бульйон чи вода | 110 | |
Маса тушкованої птиці | 100 | |
Гарнір | 250 | |
Вихід | 350 |
Технологія приготування
Підготовлені тушки птиці або кролика розрубують на шматочки, обсмажують, солять, складають у горщик або інший посуд, додають нарізану часточками і обсмажену картоплю, нашатковану пасеровану ріпчасту цибулю, перець, заливають бульйоном так, щоб рідина вкрила продукти, і тушкують у жаровій шафі до готовності. Наприкінці тушкування додають лавровий лист.
Вимоги до якості
Смак і запах тушкованого м'яса птиці з ароматом спецій і овочів. Консистенція соковита, м'яка, ніжна. Колір птиці світло-коричневий, овочів – властивий їх натуральному вигляду.
Правила відпуску
Перед подаванням горщик ставлять на тарілку, страву посипають зеленню.
Технологічна карта
Качка по-домашньому
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Качка |
240 |
154 |
Цибуля ріпчаста |
24 |
20 |
Картопля |
213 |
160 |
Маргарин столовий |
|
7 |
Бульйон чи вода |
|
110 |
Маса тушкованої птиці |
|
100 |
Гарнір |
|
250 |
Вихід |
|
350 |
Технологія приготування
Підготовлені тушки птиці або кролика розрубують на шматочки, обсмажують, солять, складають у горщик або інший посуд, додають нарізану часточками і обсмажену картоплю, нашатковану пасеровану ріпчасту цибулю, перець, заливають бульйоном так, щоб рідина вкрила продукти, і тушкують у жаровій шафі до готовності. Наприкінці тушкування додають лавровий лист.
Вимоги до якості
Смак і запах тушкованого м’яса птиці з ароматом спецій і овочів. Консистенція соковита, м’яка, ніжна. Колір птиці світло-коричневий, овочів – властивий їх натуральному вигляду.
Правила відпуску
Перед подаванням горщик ставлять на тарілку, страву посипають зеленню.
Качка по-домашньому
Технологія приготування
Підготовлені тушки птиці або кролика розрубують на шматочки, обсмажують, солять, складають у горщик або інший посуд, додають нарізану часточками і обсмажену картоплю, нашатковану пасеровану ріпчасту цибулю, перець, заливають бульйоном так, щоб рідина вкрила продукти, і тушкують у жаровій шафі до готовності. Наприкінці тушкування додають лавровий лист.
Перед подаванням горщик ставлять на тарілку, страву посипають зеленню.