Технологічна карта Картопляні палички

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Картопля

266

200

Яйця

10

Крохмаль картопляний

20

Зелень

3

Маса напівфабрикату

230

Жир

15

Масло вершкове

10

або сметана

30

Вихід

210 або 230

Перегляд файлу

Картопляні палички

Сировина

Брутто

Нетто

Картопля

266

200

Яйця

 

10

Крохмаль картопляний

 

20

Зелень

 

3

Маса напівфабрикату

 

230

Жир

 

15

Масло вершкове

 

10

або сметана

 

30

Вихід

 

210 або 230

Технологія приготування

   Варену картоплю протирають гарячою, охолоджують до і температури 40-50 °С, додають сирі яйця, картопляний крохмаль, частину дрібно нарізаної зелені петрушки і добре перемішують. З підготовленої маси формують валики 1-1,5 см завтовшки, нарізують їх 12-15 см завдовжки і смажать основним способом до утворення рум'яної кірочки.

 

Вимоги до якості

 Смажені овочі мають однакову форму нарізування, яка зберігається. Консистенція всередині - м'яка, кірочка хрумка. Смак і запах характерний для смажених овочів.  Колір кірочки смаженої картоплі жовтого кольору.

Правила відпуску

Перед подаванням викладають у тарілку гіркою, поливають вершковим маслом або сметаною, посипають подрібненою зеленню петрушки.

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Фальчик Марія Василівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
13 серпня 2018
Переглядів
844
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку