Сировина | Брутто | Нетто |
Картопля | 266 | 200 |
Яйця | 10 | |
Крохмаль картопляний | 20 | |
Зелень | 3 | |
Маса напівфабрикату | 230 | |
Жир | 15 | |
Масло вершкове | 10 | |
або сметана | 30 | |
Вихід | 210 або 230 |
Картопляні палички
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Картопля |
266 |
200 |
Яйця |
|
10 |
Крохмаль картопляний |
|
20 |
Зелень |
|
3 |
Маса напівфабрикату |
|
230 |
Жир |
|
15 |
Масло вершкове |
|
10 |
або сметана |
|
30 |
Вихід |
|
210 або 230 |
Технологія приготування
Варену картоплю протирають гарячою, охолоджують до і температури 40-50 °С, додають сирі яйця, картопляний крохмаль, частину дрібно нарізаної зелені петрушки і добре перемішують. З підготовленої маси формують валики 1-1,5 см завтовшки, нарізують їх 12-15 см завдовжки і смажать основним способом до утворення рум'яної кірочки.
Вимоги до якості
Смажені овочі мають однакову форму нарізування, яка зберігається. Консистенція всередині - м'яка, кірочка хрумка. Смак і запах характерний для смажених овочів. Колір кірочки смаженої картоплі жовтого кольору.
Правила відпуску
Перед подаванням викладають у тарілку гіркою, поливають вершковим маслом або сметаною, посипають подрібненою зеленню петрушки.