Технологічна карта Крупеня грибна

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Крупа гречана

20

Грибний відвар

80

Гриби білі сушені

6

Картопля

87

65

Цибуля ріпчаста

17

14

Морква

13

10

Петрушка(корінь)

4

3

Яйця

12

Сметана

10

Маса напівфабрикату

165

Маргарин столовий

2

Маса готової крупені

150

Сметана

20

Вихід

170

Перегляд файлу

Технологічна карта

Крупеня грибна

Сировина

Брутто

Нетто

Крупа гречана

 

20

Грибний відвар

 

80

Гриби білі сушені

 

6

Картопля

87

65

Цибуля ріпчаста

17

14

Морква

13

10

Петрушка(корінь)

4

3

Яйця

 

12

Сметана

 

10

Маса напівфабрикату

 

165

Маргарин столовий

 

2

Маса готової крупені

 

150

Сметана

 

20

Вихід

 

170

 

Технологія приготування

  Варені гриби, моркву, петрушку (корінь), ріпчасту цибулю

шаткують соломкою і обсмажують на вершковому маслі.

 Грибний бульйон проціджують, доводять до кипіння, всипають гречану крупу, варять 5 хв. при слабкому кипінні, додають картоплю, нарізану брусочками, обсмажені гриби з овочами, варять до напівготовності при слабкому нагріванні. Масу охолоджують до температури 60-70 °С, вводять сирі яйця, солять, перемішують. На змащений жиром і посиланий сухарями лист викладають підготовлену масу, поверхню розрівнюють, змащують сметаною і запікають у жаровій шафі до утворення рум'яної кірочки.

 

Вимоги до якості

 Крупеня грибна має на поверхні підрум'янену кірочку без тріщин. Запах запечених каш і наповнювачів, смак у міру солодкий або солоний з присмаком наповнювачів. Колір кірочки золотистий, на розрізі – коричневий.

 

Правила відпуску

  Готову крупеню злегка охолоджують, нарізують на порції. Подають із сметаною.

 

 

 

 

 

docx
Додано
13 серпня 2018
Переглядів
321
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку