Сировина | Брутто | Нетто |
Яловичина (котлетне м'ясо) | 103 | 76 |
або свинина (котлетне м'ясо) | 89 | 76 |
Хліб пшеничний | 16 | |
Вода або молоко | 24 | |
Цибуля ріпчаста | 29 | 24 |
Жир тваринний топлений харчовий | 5 | |
Маса пасерованої цибулі | 12 | |
Борошно пшеничне | 8 | |
Маса напівфабрикату | 135 | |
Жир тваринний топлений харчовий | 7 | |
Маса готових кульок | 115 | |
Соус | 75 | |
Гарнір | 100 | |
Часник | 1,3 | 1 |
Вихід | 290 |
Технологічна карта
М'ясні кульки тушковані в томаті (тюфтельки)
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Яловичина (котлетне м'ясо) |
103 |
76 |
або свинина (котлетне м'ясо) |
89 |
76 |
Хліб пшеничний |
|
16 |
Вода або молоко |
|
24 |
Цибуля ріпчаста |
29 |
24 |
Жир тваринний топлений харчовий |
|
5 |
Маса пасерованої цибулі |
|
12 |
Борошно пшеничне |
|
8 |
Маса напівфабрикату |
|
135 |
Жир тваринний топлений харчовий |
|
7 |
Маса готових кульок |
|
115 |
Соус |
|
75 |
Гарнір |
|
100 |
Часник |
1,3 |
1 |
Вихід |
|
290 |
Технологія приготування
До котлетної маси з меншою кількістю хліба додають дрібно нарізану шатковану пасеровану цибулю, добре перемішують, порціонують (2-4шт. на порцію), формують у вигляді кульок діаметром 3-4 см, обкачують у борошні. Спочатку обсмажують, а потім тушкують.
Вимоги до якості
Мають рум`яну кірочку, зберігають форму, щоб поверхня не розтріскалася.Смак у міру солоний, із запахом спецій. Колір на розрізі темно-сірий. Консистенція соковита, однорідна.
Правила відпуску
Перед подаванням у баранчик або на тарілку кладуть гарнір (розсипчастий рис чи гречану кашу, картопляне пюре, картоплю відварну), поряд – кульки, поливають соусом, в якому вони тушкувалися, посипають подрібненою зеленню петрушки або січеним часником.