Технологічна карта М'ясні кульки тушковані в томаті (тюфтельки)

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Яловичина (котлетне м'ясо)

103

76

або свинина (котлетне м'ясо)

89

76

Хліб пшеничний

16

Вода або молоко

24

Цибуля ріпчаста

29

24

Жир тваринний топлений харчовий

5

Маса пасерованої цибулі

12

Борошно пшеничне

8

Маса напівфабрикату

135

Жир тваринний топлений харчовий

7

Маса готових кульок

115

Соус

75

Гарнір

100

Часник

1,3

1

Вихід

290

Перегляд файлу

Технологічна карта

М'ясні кульки тушковані в томаті (тюфтельки)

Сировина

Брутто

Нетто

Яловичина (котлетне м'ясо)

103

76

або свинина (котлетне м'ясо)

89

76

Хліб пшеничний

 

16

Вода або молоко

 

24

Цибуля ріпчаста

29

24

Жир тваринний топлений харчовий

 

5

Маса пасерованої цибулі

 

12

Борошно пшеничне

 

8

Маса напівфабрикату

 

135

Жир тваринний топлений харчовий

 

7

Маса готових кульок

 

115

Соус

 

75

Гарнір

 

100

Часник

1,3

1

Вихід

 

290

 

Технологія приготування

  До котлетної маси з меншою кількістю хліба додають дрібно нарізану шатковану пасеровану цибулю, добре перемішують, порціонують (2-4шт. на порцію), формують у вигляді кульок діаметром 3-4 см, обкачують у борошні. Спочатку обсмажують, а потім тушкують.

Вимоги до якості

Мають рум`яну кірочку, зберігають форму, щоб поверхня не розтріскалася.Смак у міру солоний, із запахом спецій. Колір на розрізі  темно-сірий. Консистенція соковита, однорідна.

Правила відпуску

Перед подаванням у баранчик або на тарілку кладуть гарнір (розсипчастий рис чи гречану кашу, картопляне пюре, картоплю відварну), поряд – кульки, поливають соусом, в якому вони тушкувалися, посипають подрібненою зеленню петрушки або січеним часником.

 

 

 

 

 

docx
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
10467
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку