Технологічна карта
Печінка смажена
Сировина | Брутто | Нетто |
Печінка яловича | 127 | 105 |
(бараняча, свиняча або теляча) | 119 | 105 |
Борошно пшеничне | 5 | |
Маса напівфабрикату | 110 | |
Жир тваринний топлений харчовий | 10 | |
Маса смаженої печінки | 75 | |
Гарнір | 150 | |
Масло вершкове або маргарин столовий | 5 | |
Цибуля, смажена у фритюрі | 15 | |
Вихід | 230 або 240 |
Технологія приготування
Печінку нарізують на шматочки (1-2 шт. на порцію), свинячу печінку заздалегідь бланшують, посипають сіллю, перцем, обкачують у борошні і смажать з обох боків до готовності.
Вимоги до якості
Смак і запах смаженої печінки з ароматом продуктівТехнологічна карта
Печінка смажена
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Печінка яловича |
127 |
105 |
(бараняча, свиняча або теляча) |
119 |
105 |
Борошно пшеничне |
|
5 |
Маса напівфабрикату |
|
110 |
Жир тваринний топлений харчовий |
|
10 |
Маса смаженої печінки |
|
75 |
Гарнір |
|
150 |
Масло вершкове або маргарин столовий |
|
5 |
Цибуля, смажена у фритюрі |
|
15 |
Вихід |
|
230 або 240 |
Технологія приготування
Печінку нарізують на шматочки (1-2 шт. на порцію), свинячу печінку заздалегідь бланшують, посипають сіллю, перцем, обкачують у борошні і смажать з обох боків до готовності.
Вимоги до якості
Смак і запах смаженої печінки з ароматом продуктів,з якими їх готували, і соусів. Колір на розрізі від світло-сірого до темно-коричневого. Консистенція м’яка,соковита.
Правила відпуску
Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір – картоплю смажену чи варену, або картопляне пюре, чи розсипчасту кашу, поряд – печінку і поливають розтопленим маслом, зверху можна покласти смажену цибулю.
Печінка смажена
Технологія приготування
Печінку нарізують на шматочки (1-2 шт. на порцію), свинячу печінку заздалегідь бланшують, посипають сіллю, перцем, обкачують у борошні і смажать з обох боків до готовності.
Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір – картоплю смажену чи варену, або картопляне пюре, чи розсипчасту кашу, поряд – печінку і поливають розтопленим маслом, зверху можна покласти смажену цибулю.