Технологічна карта Полядвиця

Про матеріал

Кислота лимонна

0,02

або лимон

5,5

5

Маса смаженої полядвиці

75

Гарнір

150

Перегляд файлу

Технологічна карта

Полядвиця

Сировина

Брутто

Нетто

Яловичина (вирізка, товстий і тонкий краї, внутрішня частина задньої ноги)

156

115

Жир тваринний топлений харчовий

 

3

Кислота лимонна

 

0,02

або лимон

5,5

5

Маса смаженої полядвиці

 

75

Гарнір

 

150

Вихід

 

235

 

Технологія приготування

  Підготовлену вирізку, товстий, тонкий краї і внутрішню частину задньої ноги яловичини збризкують розчином лимонної кислоти або натирають лимоном, перцем, сіллю, кладуть на розігрітий лист з жиром, обсмажують і доводять до готовності у жаровій шафі (20-25 хв.). Готове м'ясо охолоджують, нарізують тонкими шматочками по 2-3 шт. на порцію, заливають м'ясним соком і прогрівають.

Вимоги до якості

М'ясо  має добре підсмажену рум'яну кірочку. Яловичина добре просмажена. Колір на розрізі – від сірого до коричневого. Консистенція м'яка. Смак у міру солоний, запах смаженого м'яса.

Правила відпуску

Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір – картоплю смажену або комбінований, поряд – 2-3 шматочки м'яса, поливають м'ясним соком.

 

 

 

docx
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
2619
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку