Технологічна карта М'ясо яловичини, смажене порціонними натуральними шматочками (біфштекс натуральний)

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Яловичина (вирізка)

170

125

Жир тваринний топлений харчовий

7

Маса смаженого м'яса

79

Хрін

16

10

Гарнір

150

Вихід

239

Перегляд файлу

Технологічна карта

М'ясо яловичини, смажене порціонними натуральними шматочками

(біфштекс натуральний)

Сировина

Брутто

Нетто

Яловичина (вирізка)

170

125

Жир тваринний топлений харчовий

 

7

Маса смаженого м'яса

 

79

Хрін

16

10

Гарнір

 

150

Вихід

 

239

Технологія приготування

   Підготовлений напівфабрикат посипають сіллю, перцем, кладуть на розігріту сковороду і смажать з обох боків до готовності: з кров'ю 5-7 хв. на сильному вогні (на поверхні м'яса утворюється рум'яна кірочка, при надавлюванні виділяється кров'янистий м'ясний сік); напівпросмажене – 7-10 хв. (при надавлюванні виділяється сік коричнево-сіруватого кольору); просмажене – 10-15 хв. до повної готовності (при надавлюванні виділяється прозорий безбарвний сік).

Вимоги до якості

Порційні шматочки – однакової товщини, обсмажені з обох боків до утворення рум'яної кірочки. Колір – від рожевого до сірого. Смак і запах властиві смаженому м'ясу, з ароматом, характерним для певного виду м'яса.

Правила відпуску

Подають м'ясо з гарніром і струганим хроном, поливають м'ясним соком, зверху можна покласти зелене масло. На гарнір можна подавати картоплю, смажену основним способом, картоплю, смажену у фритюрі, кабачки, баклажани смажені, складні гарніри.

 

 

 

 

docx
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
485
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку