Технологічна карта Риба, тушкована у сметані

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Судак

178

91

(щука, крім морської

228

91

окунь морський

130

91

минтай)

186

93

з напівфабрикатів: судак

118

91

(тріска

105

91

окунь морський

107

91

з філе промислового виробництва: судак)

99

91

(щука

99

91

окунь морський)

97

91

Картопля

220

165

Масло вершкове або маргарин

25

Олія

5

Сметана

75

Маса тушкованої риби

75

Маса тушкованої картоплі зі сметаною

175

Вихід

250

Перегляд файлу

Технологічна карта

Риба, тушкована у сметані

Сировина

Брутто

Нетто

Судак

178

91

(щука, крім морської

228

91

окунь морський

130

91

минтай)

186

93

з напівфабрикатів: судак

118

91

(тріска

105

91

окунь морський

107

91

з філе промислового виробництва: судак)

99

91

(щука

99

91

окунь морський)

97

91

Картопля

220

165

Масло вершкове або маргарин

 

25

Олія

 

5

Сметана

 

75

Маса тушкованої риби

 

75

Маса тушкованої картоплі зі сметаною

 

175

Вихід

 

250

Технологія приготування

  Можна готувати двома способами.

І спосіб. Підготовлену рибу нарізують порціонними шматочками, солять і обсмажують у частині вершкового масла. У змащений маслом або маргарином сотейник кладуть шар риби, на нього – підсмажену нарізану кружальцями картоплю, посипають сіллю і перцем, заливають сметаною і тушкують до готовності у жаровій шафі під кришкою.

II спосіб. Підготовлену рибу нарізують порціонними шматочками. У сотейник, змащений маслом або маргарином, кладуть шар риби, на нього – нарізану кружальцями картоплю, посипають сіллю і перцем, заливають розігрітим вершковим маслом (олією, маргарином, сметаною) і тушкують до готовності на слабкому вогні під кришкою.                                                                                              

Вимоги до якості

Страва має смак і запах, властиві певному виду риби, з ароматом овочів і спецій. Консистенція м'яка, соковита. Колір риби у розрізі сірий або коричневий.

Правила відпуску

Перед подаванням тушковану рибу разом з овочами кладуть на підігріту тарілку, посипають подрібненою зеленню петрушки.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гайдаш Тетяна Тарасівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
14 серпня 2018
Переглядів
6893
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку