Сировина | Брутто | Нетто |
Судак | 178 | 91 |
(щука, крім морської | 228 | 91 |
окунь морський | 130 | 91 |
минтай) | 186 | 93 |
з напівфабрикатів: судак | 118 | 91 |
(тріска | 105 | 91 |
окунь морський | 107 | 91 |
з філе промислового виробництва: судак) | 99 | 91 |
(щука | 99 | 91 |
окунь морський) | 97 | 91 |
Картопля | 220 | 165 |
Масло вершкове або маргарин | 25 | |
Олія | 5 | |
Сметана | 75 | |
Маса тушкованої риби | 75 | |
Маса тушкованої картоплі зі сметаною | 175 | |
Вихід | 250 |
Технологічна карта
Риба, тушкована у сметані
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Судак |
178 |
91 |
(щука, крім морської |
228 |
91 |
окунь морський |
130 |
91 |
минтай) |
186 |
93 |
з напівфабрикатів: судак |
118 |
91 |
(тріска |
105 |
91 |
окунь морський |
107 |
91 |
з філе промислового виробництва: судак) |
99 |
91 |
(щука |
99 |
91 |
окунь морський) |
97 |
91 |
Картопля |
220 |
165 |
Масло вершкове або маргарин |
|
25 |
Олія |
|
5 |
Сметана |
|
75 |
Маса тушкованої риби |
|
75 |
Маса тушкованої картоплі зі сметаною |
|
175 |
Вихід |
|
250 |
Технологія приготування
Можна готувати двома способами.
І спосіб. Підготовлену рибу нарізують порціонними шматочками, солять і обсмажують у частині вершкового масла. У змащений маслом або маргарином сотейник кладуть шар риби, на нього – підсмажену нарізану кружальцями картоплю, посипають сіллю і перцем, заливають сметаною і тушкують до готовності у жаровій шафі під кришкою.
II спосіб. Підготовлену рибу нарізують порціонними шматочками. У сотейник, змащений маслом або маргарином, кладуть шар риби, на нього – нарізану кружальцями картоплю, посипають сіллю і перцем, заливають розігрітим вершковим маслом (олією, маргарином, сметаною) і тушкують до готовності на слабкому вогні під кришкою.
Вимоги до якості
Страва має смак і запах, властиві певному виду риби, з ароматом овочів і спецій. Консистенція м'яка, соковита. Колір риби у розрізі сірий або коричневий.
Правила відпуску
Перед подаванням тушковану рибу разом з овочами кладуть на підігріту тарілку, посипають подрібненою зеленню петрушки.