Сировина | Брутто | Нетто |
Крупа перлова | 45 | |
Вода | 125 | |
Сир | 30,5 | 30 |
Яйця | 8 | |
Цукор | 8 | |
Сухарі пшеничні | 8 | |
Маса напівфабрикату | 222 | |
Кулінарний жир | 8 | |
Маса смажених виробів | 200 | |
Сметана | 30 | |
або соус | 75 | |
чи кисіль | 75 | |
Вихід | 230 або 275 |
Технологічна карта
Січеники з сиром
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Крупа перлова |
|
45 |
Вода |
|
125 |
Сир |
30,5 |
30 |
Яйця |
|
8 |
Цукор |
|
8 |
Сухарі пшеничні |
|
8 |
Маса напівфабрикату |
|
222 |
Кулінарний жир |
|
8 |
Маса смажених виробів |
|
200 |
Сметана |
|
30 |
або соус |
|
75 |
чи кисіль |
|
75 |
Вихід |
|
230 або 275 |
Технологія приготування
Варять в'язку густу перлову кашу (з 1 кг круп 4 кг каші), охолоджують до 60-70 °С, пропускають через протиральну машину,
додають протертий сир, сіль, збиті з цукром сирі яйця, перемішують.
Теплу масу (45-50 °С) розкладають на порції, обкачують у сухарях і формують січеники овально-сплюснутої форми, смажать основним способом з обох боків до утворення підсмаженої кірочки.
На підігріту мілку тарілку кладуть січеники (2 шт.) і додають соус, кисіль або сметану.
Вимоги до якості
Січеники мають правильну форму, рівномірно обсмажені з обох боків, без тріщин на поверхні. Запах смаженого виробу з каші. Смак відповідає смаку каші, солоний або солодкуватий з приємним присмаком підсмаженої кірочки.
Правила відпуску
Подають з цукром гарячими по 2 шт. на порцію зі сметаною або соусом солодким чи киселем. Січеники без цукру подають з грибним або сметанним соусом.