Технологічна карта Січеники з сиром

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Крупа перлова

45

Вода

125

Сир

30,5

30

Яйця

8

Цукор

8

Сухарі пшеничні

8

Маса напівфабрикату

222

Кулінарний жир

8

Маса смажених виробів

200

Сметана

30

або соус

75

чи кисіль

75

Вихід

230 або 275

Перегляд файлу

Технологічна карта

Січеники з сиром

 

Сировина

Брутто

Нетто

Крупа перлова

 

45

Вода

 

125

Сир

30,5

30

Яйця

 

8

Цукор

 

8

Сухарі пшеничні

 

8

Маса напівфабрикату

 

222

Кулінарний жир

 

8

Маса смажених виробів

 

200

Сметана

 

30

або соус

 

75

чи кисіль

 

75

Вихід

 

230 або 275

 

Технологія приготування

 Варять в'язку густу перлову кашу (з 1 кг круп 4 кг каші), охолоджують до 60-70 °С, пропускають через протиральну машину,

додають протертий сир, сіль, збиті з цукром сирі яйця, перемішують.

 Теплу масу (45-50 °С) розкладають на порції, обкачують у сухарях і формують січеники овально-сплюснутої форми, смажать основним способом з обох боків до утворення підсмаженої кірочки.

 На підігріту мілку тарілку кладуть січеники (2 шт.) і додають соус, кисіль або сметану.

 

Вимоги до якості

 Січеники мають правильну форму, рівномірно обсмажені з обох боків, без тріщин на поверхні. Запах смаженого виробу з каші. Смак відповідає смаку каші, солоний або солодкуватий з приємним присмаком підсмаженої кірочки.

 

Правила відпуску

 Подають з цукром гарячими по 2 шт. на порцію зі сметаною або соусом солодким чи киселем. Січеники без цукру подають з грибним або сметанним соусом.

 

docx
Додано
10 серпня 2018
Переглядів
2040
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку