Сировина | Брутто | Нетто |
Тісто для вареників | 82 | |
Для начинки: сир | 51 | 50 |
Крупа гречана | 20 | |
Маса каші | 42 | |
Цибуля ріпчаста | 13 | 11 |
Сало шпик | 10,4 | 10 |
Маса пасерованої з салом цибулі | 13 | |
Маса начинки | 103 | |
Маса напівфабрикату | 185 | |
Маса готових вареників | 200 | |
Для поливки: цибуля ріпчаста | 13 | 11 |
Сало шпик | 10,4 | 10 |
Маса пасерованої цибулі з салом | 13 | |
Сметана | 7 | |
Маса поливки | 20 | |
Вихід | 230 |
Технологічна карта
Вареники по-селянському
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Тісто для вареників |
|
82 |
Для начинки: сир |
51 |
50 |
Крупа гречана |
|
20 |
Маса каші |
|
42 |
Цибуля ріпчаста |
13 |
11 |
Сало шпик |
10,4 |
10 |
Маса пасерованої з салом цибулі |
|
13 |
Маса начинки |
|
103 |
Маса напівфабрикату |
|
185 |
Маса готових вареників |
|
200 |
Для поливки: цибуля ріпчаста |
13 |
11 |
Сало шпик |
10,4 |
10 |
Маса пасерованої цибулі з салом |
|
13 |
Сметана |
|
7 |
Маса поливки |
|
20 |
Вихід |
|
230 |
Технологія приготування
Готове тісто розкачують шаром завтовшки 1,5 мм, виїмкою вирізують кружальця, на які кладуть начинку, і защипують у вигляді півмісяця.
Приготування начинки: розсипчасту гречану кашу з'єднують із сиром, пасерованою на салі цибулею, перемішують. Варять вареники у киплячій підсоленій воді 5-7 хв. Виймають, кладуть у друшляк, дають стекти воді, заправляють поливкою. Приготування поливки: на салі пасерують цибулю і додають сметану, доводять до кипіння.
Вимоги до якості
Вареники - правильної форми, яка зберігається, краї добре защипані. Поверхня гладенька, без тріщин і розривів. Смак і запах відповідають виробу з прісного тіста з ароматом начинки. Колір оболонки - від світло-сірого до світло-кремового, начинки - відповідає певній начинці. Консистенція оболонки - щільна, м'яка, начинки - соковита, м'яка.
Правила відпуску
Перед подаванням на підігріту тарілку кладуть вареники (7-8 шт. на порцію) і заправляють поливкою.