Технологічна карта Вареники по-селянському

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Тісто для вареників

82

Для начинки: сир

51

50

Крупа гречана

20

Маса каші

42

Цибуля ріпчаста

13

11

Сало шпик

10,4

10

Маса пасерованої з салом цибулі

13

Маса начинки

103

Маса напівфабрикату

185

Маса готових вареників

200

Для поливки: цибуля ріпчаста

13

11

Сало шпик

10,4

10

Маса пасерованої цибулі з салом

13

Сметана

7

Маса поливки

20

Вихід

230

Перегляд файлу

Технологічна карта

Вареники по-селянському

Сировина

Брутто

Нетто

Тісто для вареників

 

82

Для начинки: сир

51

50

Крупа гречана

 

20

Маса каші

 

42

Цибуля ріпчаста

13

11

Сало шпик

10,4

10

Маса пасерованої з салом цибулі

 

13

Маса начинки

 

103

Маса напівфабрикату

 

185

Маса готових вареників

 

200

Для поливки: цибуля ріпчаста

13

11

Сало шпик

10,4

10

Маса пасерованої цибулі з салом

 

13

Сметана

 

7

Маса поливки

 

20

Вихід

 

230

 

Технологія приготування

 Готове тісто розкачують шаром завтовшки 1,5 мм, виїмкою вирізують кружальця, на які кладуть начинку, і защипують у вигляді півмісяця.

Приготування начинки: розсипчасту гречану кашу з'єднують із сиром, пасерованою на салі цибулею, перемішують. Варять вареники у киплячій підсоленій воді 5-7 хв. Виймають, кладуть у друшляк, дають стекти воді, заправляють поливкою. Приготування поливки: на салі пасерують цибулю і додають сметану, доводять до кипіння.

Вимоги до якості

Вареники - правильної форми, яка зберігається, краї добре защипані. Поверхня гладенька, без тріщин і розривів. Смак і запах відповідають виробу з прісного тіста з ароматом начинки. Колір оболонки - від світло-сірого до світло-кремового, начинки - відповідає певній начинці. Консистенція оболонки - щільна, м'яка, начинки - соковита, м'яка.

Правила відпуску

Перед подаванням на підігріту тарілку кладуть вареники (7-8 шт. на порцію) і заправляють поливкою.

 

docx
Додано
21 листопада 2018
Переглядів
789
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку