Цибуля ріпчаста | 25 | 21 |
Сало шпик | 19,8 | 19 |
Маса пасерованої з салом цибулі | 25 | |
Вихід | 225 |
Технологія приготування
З тіста роблять валик, який нарізують невеликими шматочками (масою 10-11 г), розкачують кружальцями завтовшки 1,5-2 мм, посередині кладуть начинку (12-13 г на 1 шт.), краї з'єднують, защипують, надають форму півмісяця. Вареники кладуть у киплячу підсолену воду і варять 5-7 хв. при слабкому кипінні,
Технологічна карта
Вареники з картоплею і шкварками
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Тісто для вареників |
|
82 |
Начинка |
|
103 |
Маса сирих вареників |
|
185 |
Маса варених вареників |
|
200 |
Цибуля ріпчаста |
25 |
21 |
Сало шпик |
19,8 |
19 |
Маса пасерованої з салом цибулі |
|
25 |
Вихід |
|
225 |
Технологія приготування
З тіста роблять валик, який нарізують невеликими шматочками (масою 10-11 г), розкачують кружальцями завтовшки 1,5-2 мм, посередині кладуть начинку (12-13 г на 1 шт.), краї з'єднують, защипують, надають форму півмісяця. Вареники кладуть у киплячу підсолену воду і варять 5-7 хв. при слабкому кипінні,
Вимоги до якості
Вареники - правильної форми, яка зберігається, краї добре защипані. Поверхня гладенька, без тріщин і розривів. Смак і запах відповідають виробу з прісного тіста з ароматом начинки. Колір оболонки - від світло-сірого до світло-кремового, начинки - відповідає певній начинці. Консистенція оболонки - щільна, м'яка, начинки - соковита, м'яка.
Правила відпуску
Перед подаванням на підігріту тарілку кладуть вареники (7-8 шт. на порцію) і заправляють пасерованою із салом цибулею.