Технологічна карта Вінегрет овочевий

Про матеріал

буряки, картоплю і моркву, обчищені солоні огірки без зернят нарізують скибочками, квашену капусту перебирають, відтискають (якщо кисла, то промивають у холодній воді), подрібнюють, зелену цибулю нарізують завдовжки 1-1,5 см, а ріпчасту – півкільцями. Підготовлені овочі змішують, заправляють салатною заправою.

Вимоги до якості

Форма нарізування овочів зберігається. Смак і запах – продуктів, що входять до складу салату. Колір - властивий продуктам, які є в салаті. Консистенція овочів –хрумка.

Правила відпуску

Вінегрет викладають у салатник, прикрашають буряками, морквою, огірками, нарізаними карбувальним ножем, зеленим салатом, посипають зеленню. У вінегрет можна покласти свіжі томати, зелений горошок, варену квасолю (від 50 до 100 г), зменшивши масу квашеної капусти або солоних огірків.

Перегляд файлу

Технологічна карта

Вінегрет овочевий

 

Сировина

Брутто

Нетто

Картопля

 

289

Маса вареної обчищеної картоплі

 

210

Буряки

 

191

Маса варених обчищених буряків

 

150

Морква

 

126

Маса вареної обчищеної моркви

 

100

Огірки солоні

188

150

Капуста квашена

214

150

Цибуля зелена

188

150

або цибуля ріпчаста

179

150

Заправа для салатів чи олія

 

100

Вихід

 

1000

 

Технологія приготування

Варені обчищені буряки, картоплю і моркву, обчищені солоні огірки без зернят нарізують скибочками, квашену капусту перебирають, відтискають (якщо кисла, то промивають у холодній воді), подрібнюють, зелену цибулю нарізують завдовжки 1-1,5 см, а ріпчасту – півкільцями. Підготовлені овочі змішують, заправляють салатною заправою.                                                                                        

Вимоги до якості

Форма нарізування овочів зберігається. Смак і запах – продуктів, що входять до складу салату. Колір - властивий продуктам, які є в салаті. Консистенція  овочів –хрумка.

Правила відпуску

Вінегрет викладають у салатник, прикрашають буряками, морквою, огірками, нарізаними карбувальним ножем, зеленим салатом, посипають зеленню. У вінегрет можна покласти свіжі томати, зелений горошок, варену квасолю (від 50 до 100 г), зменшивши масу квашеної капусти або солоних огірків.                                                                       

 

 

 

docx
Додано
24 листопада 2018
Переглядів
13149
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку