Технологія приготування
Оброблені моркву, селеру, огірки і яблука нарізують тонкою соломкою, томати – часточками. Сливи миють і видаляють кісточки. Підготовлені продукти викладають у фужер або вазочку шарами, заправляють лимонним соком і сметаною, змішаною з цукровою пудрою.
Вимоги до якості
Форма нарізування овочів зберігається. Смак і запах – продуктів, що входять до складу салату. Колір - властивий продуктам, які є в салаті. Консистенція овочів –хрумка.
Правила відпуску
Подають у фужері або вазочці.
Технологічна карта
Салат-коктейль із овочів і фруктів
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Морква |
|
15 |
Селера |
|
10 |
Огірки свіжі |
|
10 |
Яблука (без насіння) |
|
10 |
Сливи |
|
10 |
Томати свіжі |
|
15 |
Сметана |
|
20 |
Цукрова пудра |
|
5 |
Сік лимонний |
|
5 |
Зелень |
|
10 |
Вихід |
|
100 |
Технологія приготування
Оброблені моркву, селеру, огірки і яблука нарізують тонкою соломкою, томати – часточками. Сливи миють і видаляють кісточки. Підготовлені продукти викладають у фужер або вазочку шарами, заправляють лимонним соком і сметаною, змішаною з цукровою пудрою.
Вимоги до якості
Форма нарізування овочів зберігається. Смак і запах – продуктів, що входять до складу салату. Колір - властивий продуктам, які є в салаті. Консистенція овочів –хрумка.
Правила відпуску
Подають у фужері або вазочці.