Технологічна карта Запіканка з сиру

Про матеріал

Технологічна карта

Запіканка з сиру

Сировина

Брутто

Нетто

Сир

141

140

Яйця

4

Крупа манна

10

або борошно пшеничне

12

Цукор

10

Маргарин столовий

5

Сметана

5

Маса готової запіканки

150

Соус

75

або сметана

1

Оцет 9 %

25

Вихід

225 або 175

Технологія приготування

Сир протирають, додають борошно або манну крупу,

попередньо заварену окропом і охолоджену, цукор, яйця, сіль, добре

перемішують.

На змащений маргарином і посипаний сухарями лист укладають підготовлену масу рівним шаром завтовшки 3-4 см, поверхню вирівнюють, змащують сметаною і запікають у жаровій шафі 20-30 хв до утворення на поверхні рум'яної кірочки.

Перегляд файлу

Технологічна карта

Запіканка з сиру

 

Сировина

Брутто

Нетто

Сир

141

140

Яйця

 

4

Крупа манна

 

10

або борошно пшеничне

 

12

Цукор

 

10

Маргарин столовий

 

5

Сметана

 

5

Маса готової запіканки

 

150

Соус

 

75

або сметана

 

1

Оцет 9 %

 

25

Вихід

 

225 або 175

 

 

Технологія приготування

  Сир протирають, додають борошно або манну крупу,

попередньо заварену окропом і охолоджену, цукор, яйця, сіль, добре

перемішують.

 На змащений маргарином і посипаний сухарями лист укладають підготовлену масу рівним шаром завтовшки 3-4 см, поверхню вирівнюють, змащують сметаною і запікають у жаровій шафі 20-30 хв до утворення на поверхні рум'яної кірочки.

Вимоги до якості

 Запіканка має гладеньку поверхню без тріщин, покрита

рівномірною золотистою кірочкою, колір на розрізі світло-жовтий.

Консистенція ніжна, пухка, однорідна. Смак і запах властиві запеченій

масі з сиру, смак солодкий.

Правила відпуску

 Перед подаванням запіканку нарізують на порціонні шматки квадратної, прямокутної або трикутної форми, поливають сметаною або солодким соусом.

 

 

 

 

 

 

 

 

Запіканка з сиру

Технологія приготування

  Сир протирають, додають борошно або манну крупу,

попередньо заварену окропом і охолоджену, цукор, яйця, сіль, добре

перемішують.

 На змащений маргарином і посипаний сухарями лист укладають підготовлену масу рівним шаром завтовшки 3-4 см, поверхню вирівнюють, змащують сметаною і запікають у жаровій шафі 20-30 хв до утворення на поверхні рум'яної кірочки.

 Перед подаванням запіканку нарізують на порціонні шматки квадратної, прямокутної або трикутної форми, поливають сметаною або солодким соусом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
19 жовтня 2018
Переглядів
12964
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку