Технологічна карта
Запіканка з сиру
Сировина | Брутто | Нетто |
Сир | 141 | 140 |
Яйця | 4 | |
Крупа манна | 10 | |
або борошно пшеничне | 12 | |
Цукор | 10 | |
Маргарин столовий | 5 | |
Сметана | 5 | |
Маса готової запіканки | 150 | |
Соус | 75 | |
або сметана | 1 | |
Оцет 9 % | 25 | |
Вихід | 225 або 175 |
Технологія приготування
Сир протирають, додають борошно або манну крупу,
попередньо заварену окропом і охолоджену, цукор, яйця, сіль, добре
перемішують.
На змащений маргарином і посипаний сухарями лист укладають підготовлену масу рівним шаром завтовшки 3-4 см, поверхню вирівнюють, змащують сметаною і запікають у жаровій шафі 20-30 хв до утворення на поверхні рум'яної кірочки.
Технологічна карта
Запіканка з сиру
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Сир |
141 |
140 |
Яйця |
|
4 |
Крупа манна |
|
10 |
або борошно пшеничне |
|
12 |
Цукор |
|
10 |
Маргарин столовий |
|
5 |
Сметана |
|
5 |
Маса готової запіканки |
|
150 |
Соус |
|
75 |
або сметана |
|
1 |
Оцет 9 % |
|
25 |
Вихід |
|
225 або 175 |
Технологія приготування
Сир протирають, додають борошно або манну крупу,
попередньо заварену окропом і охолоджену, цукор, яйця, сіль, добре
перемішують.
На змащений маргарином і посипаний сухарями лист укладають підготовлену масу рівним шаром завтовшки 3-4 см, поверхню вирівнюють, змащують сметаною і запікають у жаровій шафі 20-30 хв до утворення на поверхні рум'яної кірочки.
Вимоги до якості
Запіканка має гладеньку поверхню без тріщин, покрита
рівномірною золотистою кірочкою, колір на розрізі світло-жовтий.
Консистенція ніжна, пухка, однорідна. Смак і запах властиві запеченій
масі з сиру, смак солодкий.
Правила відпуску
Перед подаванням запіканку нарізують на порціонні шматки квадратної, прямокутної або трикутної форми, поливають сметаною або солодким соусом.
Запіканка з сиру
Технологія приготування
Сир протирають, додають борошно або манну крупу,
попередньо заварену окропом і охолоджену, цукор, яйця, сіль, добре
перемішують.
На змащений маргарином і посипаний сухарями лист укладають підготовлену масу рівним шаром завтовшки 3-4 см, поверхню вирівнюють, змащують сметаною і запікають у жаровій шафі 20-30 хв до утворення на поверхні рум'яної кірочки.
Перед подаванням запіканку нарізують на порціонні шматки квадратної, прямокутної або трикутної форми, поливають сметаною або солодким соусом.