Сіль | 0,2 | |
Жир кулінарний | 10 | |
Маса яблук смажених | 130 | |
Цукрова пудра | 10 | |
Вихід | 140 |
Технологія приготування
Яблука миють, видаляють насіннєві гнізда, обчищають шкірочку, нарізують кружальцями завтовшки 0,5 см і засипають частиною норми цукру. До смаження їх зберігають у холодильнику. Для приготування рідкого тіста (кляра) жовтки сирих яєць, відокремлені від білків, з'єднують із сіллю, цукром, що залишився, сметаною, борошном, ретельно перемішують і розводять молоком. Білки збивають до утворення густої піни й обережно вводять у тісто. Готове тісто зберігають у холодильній шафі. Для фритюру жир нагрівають до температури 160 °С. Кожне кружальце яблука за допомогою кухарської голки занурюють у тісто (кляр) і швидко кладуть у фритюр, що кипить. Яблука смажать до утворення золотистої, добре підсмаженої кірочки (3-5 хв.), виймають шумівкою, кладуть у друшляк для стікання жиру.
Вимоги до якості
Смак яблук - кисло-солодкий, тіста – солодкуватий. Колір - на поверхні золотистий, всеТехнологічна картка Яблука в тісті смажені
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Яблука |
100 |
70 |
Цукор |
|
3 |
Борошно пшеничне |
|
20 |
Яйця |
|
20 |
Молоко |
|
20 |
Сметана |
|
5 |
Сіль |
|
0,2 |
Жир кулінарний |
|
10 |
Маса яблук смажених |
|
130 |
Цукрова пудра |
|
10 |
Вихід |
|
140 |
Технологія приготування
Яблука миють, видаляють насіннєві гнізда, обчищають шкірочку, нарізують кружальцями завтовшки 0,5 см і засипають частиною норми цукру. До смаження їх зберігають у холодильнику. Для приготування рідкого тіста (кляра) жовтки сирих яєць, відокремлені від білків, з’єднують із сіллю, цукром, що залишився, сметаною, борошном, ретельно перемішують і розводять молоком. Білки збивають до утворення густої піни й обережно вводять у тісто. Готове тісто зберігають у холодильній шафі. Для фритюру жир нагрівають до температури 160 °С. Кожне кружальце яблука за допомогою кухарської голки занурюють у тісто (кляр) і швидко кладуть у фритюр, що кипить. Яблука смажать до утворення золотистої, добре підсмаженої кірочки (3-5 хв.), виймають шумівкою, кладуть у друшляк для стікання жиру.
Вимоги до якості
Смак яблук - кисло-солодкий, тіста – солодкуватий. Колір - на поверхні золотистий, всередині – білий. Консистенція яблук - ніжна, кірочка хрустка.
Правила відпуску
Перед подаванням смажені яблука викладають на десертну тарілку або блюдо, накриті паперовою серветкою, і посипають зверху цукровою пудрою.