або абрикосове пюре (консерви) | 500 | |
вода (для желатину) | 285 | |
цукор | 200 | |
желатин | 15 | |
яйця (білки) | 48 | |
кислота лимонна | 1 | |
Вихід | 1000 |
Технологія приготування
З абрикосів видаляють кісточки, заливають гарячою водою, варять доти, доки плоди не стануть м'якими, і протирають. Курагу попередньо замочують, потім варять, охолоджують і протирають. У пюре додають цукор, яєчний білок, лимонну кислоту і збивають до утворення пухкої маси. Желатин розчиняють, вводять тоненькою цівкою у збиту масу, швидко перемішують, викладають у форми й охолоджують.
Технологічна карта
Самбук абрикосовий
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Абрикоси |
756 |
650 |
або курага |
|
250 |
вода (для желатину) |
|
420 |
або абрикосове пюре (консерви) |
|
500 |
вода (для желатину) |
|
285 |
цукор |
|
200 |
желатин |
|
15 |
яйця (білки) |
|
48 |
кислота лимонна |
|
1 |
Вихід |
|
1000 |
Технологія приготування
З абрикосів видаляють кісточки, заливають гарячою водою, варять доти, доки плоди не стануть м'якими, і протирають. Курагу попередньо замочують, потім варять, охолоджують і протирають. У пюре додають цукор, яєчний білок, лимонну кислоту і збивають до утворення пухкої маси. Желатин розчиняють, вводять тоненькою цівкою у збиту масу, швидко перемішують, викладають у форми й охолоджують.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – однорідна, пухка, дрібнопориста маса з пружною консистенцією. Смак солодкий, з кислуватим присмаком і запахом абрикосового пюре.
Правила відпуску
Подають на десертних тарілках, у вазочках, креманках.