Сировина | Брутто | Нетто |
Картопля | 233 | 175 |
Яйця | 20 | |
Борошно пшеничне | 10 | |
Сухарі | 10 | |
Маса напівфабрикату | 200 | |
Олія або жир кулінарний | 20 | |
Маса смажених кульок | 180 | |
Соус | 50 | |
Вихід | 230 |
Кульки картопляні
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Картопля |
233 |
175 |
Яйця |
|
20 |
Борошно пшеничне |
|
10 |
Сухарі |
|
10 |
Маса напівфабрикату |
|
200 |
Олія або жир кулінарний |
|
20 |
Маса смажених кульок |
|
180 |
Соус |
|
50 |
Вихід |
|
230 |
Технологія приготування
У протерту варену картоплю, охолоджену до температури 50 °С, додають 0,3 частину пшеничного борошна, жовтки яєць, перемішують і формують кульки діаметром 2,5-3 см. Підготовлені кульки обкачують у борошні, що залишилося, змочують у збитих яєчних білках, обкачують у сухарях і смажать у великій кількості жиру.
Кульки можна використовувати як гарнір до м'ясних страв.
Вимоги до якості
Смажені овочі мають однакову форму нарізування, яка зберігається. Консистенція всередині - м'яка, кірочка хрумка. Смак і запах характерний для смажених овочів. Колір кірочки смаженої картоплі жовтого кольору.
Правила відпуску
Перед подаванням кульки викладають на блюдо або порціонну тарілку, прикрашають листками салату або гілочками зелені петрушки, кропу. У соуснику подають соус (томатний червоний, грибний, червоний з цибулею й огірками).