Технологіна карта Кульки картопляні

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Картопля

233

175

Яйця

20

Борошно пшеничне

10

Сухарі

10

Маса напівфабрикату

200

Олія або жир кулінарний

20

Маса смажених кульок

180

Соус

50

Вихід

230

Перегляд файлу

Кульки картопляні

Сировина

Брутто

Нетто

Картопля

233

175

Яйця

 

20

Борошно пшеничне

 

10

Сухарі

 

10

Маса напівфабрикату

 

200

Олія або жир кулінарний

 

20

Маса смажених кульок

 

180

Соус

 

50

Вихід

 

230

Технологія приготування

   У протерту варену картоплю, охолоджену до температури 50 °С, додають 0,3 частину пшеничного борошна, жовтки яєць, перемішують і формують кульки діаметром 2,5-3 см. Підготовлені кульки обкачують у борошні, що залишилося, змочують у збитих яєчних білках, обкачують у сухарях і смажать у великій кількості жиру.
Кульки можна використовувати як гарнір до м'ясних страв.
 

Вимоги до якості

 Смажені овочі мають однакову форму нарізування, яка зберігається. Консистенція всередині - м'яка, кірочка хрумка. Смак і запах характерний для смажених овочів.  Колір кірочки смаженої картоплі жовтого кольору.

Правила відпуску

Перед подаванням кульки викладають на блюдо або порціонну тарілку, прикрашають листками салату або гілочками зелені петрушки, кропу. У соуснику подають соус (томатний червоний, грибний, червоний з цибулею й огірками).

 

 

 

 

 

docx
Додано
13 серпня 2018
Переглядів
239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку