Технологія монтажу ГКК

Про матеріал
Основні моменти для монтажу ГКК (матеріали - їх види, функції, виконання технології).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розробив: викладач В’ячеслав РУБАНТема : «Обличкування стін гіпсокартоном каркасним способом»Тема уроку 4.8: «Технологія кріплення листових матеріалів до каркасів стін»

Номер слайду 2

Переваги в порівнянні з безкаркасним способом:• більш високі звуко – і теплоізоляційні властивості;• з’являється можливість вирівнювання великої кривизни стін;• відсутня необхідність підготовки поверхні;• може застосовуватися при утепленні промерзають стін. Варіант кріплення листів з профілем надає можливість розміщення під гіпсокартоном сполучних кабелів, проводки і листів утеплювача.

Номер слайду 3

Доцільніше використовувати саме оцинкований профіль при виготовленні конструкції. Для його реалізації потрібні:• стінові гіпсокартонні листи з товщиною 12,5 мм;• металеві підвісні кріплення і профіль;• саморізи, шурупи і дюбель-цвяхи;• дриль з перфоратором і хрещатої битою;• шпаклівка і шпатель;• болгарка і ножиці по металу.

Номер слайду 4

Приступаючи до виконання робіт, слід зробити виміри стіни, а також намітити майбутні місця підвісних кріплень і профілів. По периметру майбутньої обробки розміщуються напрямні профілі: до стелі, підлозі та стіні, в які з інтервалом в 40 см вставляються вертикальні профільні рейки і фіксуються підвісами. Підвісні кріплення розміщуються на відстані 80 см один під іншим. Потім здійснюється складання каркаса. До стелі кріпимо верхню напрямну рейку допомогою перфоратора і дюбель-цвяхів. Потім за допомогою схилу виставляємо і фіксуємо нижній направляючий профіль. Після зазначених інтервалах закріплюються бічні елементи конструкції і вставляються несучі напрямні. Останні приєднуються до підвісних кріплень при допомозі 4 мм саморізів.

Номер слайду 5

Схема каркасної обшивки

Номер слайду 6

Кріплення ГКЛ на дерев’яний каркас

Номер слайду 7

Схема облицювання стін. Приступаємо до розміщення гіпсокартону. Для поліпшення тепло – і звукоізоляції порожній простір між стіною і плитами заповнюється ізолон або базальтової ватою. Листи прикріплюються 25 мм саморізами таким чином, щоб капелюшки були втоплені в матеріал.

Номер слайду 8

При складених листах гіпсокартону важливо враховувати, що під кожним стиком плит повинен розташовуватися несучий профіль. Крім цього, не слід забувати про зміщення листів. Шви отриманої поверхні і місця кріплення саморезов по завершенні монтажних робіт шпаклюються.

Номер слайду 9

Підготовка листів ГКЛ

Номер слайду 10

Підготовка листів ГКЛ

Номер слайду 11

Підготовка листів ГКЛ

Номер слайду 12

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Основні інструменти, використовувані при монтажі гіпсокартонних перегородок: 1, 2 - ножі для різання ГКЛ; 3 - зубчастий різак; 4 - пластмасова затирка; 5 - фарбувальний (відфутболювальні) шнур; 6 - рубанок; 7 - проколювати пила; 8 - фреза (циклічна пила) для розеток; 9 - рашпіль; 10 - голчастий валик; 11 - ножиці по металу; 12 - просекатель; 13 - пристрій для установки кутового профілю з гумовим молотком; 14 - електрошуруповерт; 15 - кельма; 16 - шпатель металевий; 17 - шпатель для внутрішніх кутів; 18 - шпатель для зовнішніх кутів; 19 - шпатель оздоблювальний.

Номер слайду 13

Варіант кріплення гіпсокартонних листів до дерев’яної стіни в чому схожий з роботами по бетону. З особливостей монтажу варто виділити обов’язкову обробку поверхні перед збором конструкції. Зі стін варто прибрати всі залишки попередньої обробки: утеплювач, комунікації та інших зайві матеріали. При необхідності в місцях утворення вогкості або цвілі проводять додаткову конопатку, після чого поверхню зачищається, і забираються всі зовнішні дефекти. Далі поверхня грунтується спеціальними складами і обробляється антисептиками. Всі інші маніпуляції з облаштування решетування та проведення монтажу аналогічні описаним вище способів. Обшивання дерев’яних стін

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
8 жовтня 2023
Переглядів
387
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку