Технологія приготування фруктових салатів

Про матеріал
Об’єкт проєктної діяльності: Салати Технологія: технологія приготування їжі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Об’єкт проєктної діяльності: Салати Основна технологія: Технологія приготування їжіучитель трудового навчання Саєнко Наталія Павлівна. Комунальний заклад «Загальноосвітня школа I-III ступенів №33 Вінницької міської ради»

Номер слайду 2

Тема: Технологія приготування фруктових салатів. Комунальний заклад «Загальноосвітня школа I-III ступенів №33 Вінницької міської ради»

Номер слайду 3

Фрукт— соковитий, зазвичай їстівний, плід дерева чи куща. Різновидом садовини є також деякі ягоди. «Фруктом» зазвичай називають будь-який плід, що складається із м'якуша та насіння, який утворився із зав'язі квітки. Натомість «овочі» — частини трав'янистих рослин — листя, коріння та стеблина. В українській мові словом «овочі» називали саме фрукти (садовину́), овочі називали «горо́диною»

Номер слайду 4

Фрукти. ПОЛУНИЦЯАНАНАС

Номер слайду 5

Фрукти. АПЕЛЬСИНГРАНАТАВОКАДОВИШНЯЧОРНИЦЯОЖИНАСМОРОДИНАВИНОГРАДЛИМОН

Номер слайду 6

ФруктиІНЖИРКОКОСЛАЙМСЛИВАМАЛИНАДИНЯМАРАКУЯПАПАЯНЕКТАРИН

Номер слайду 7

Фрукти – життєво необхідний продукт харчування, джерело необхідних вітамінів, вуглеводів, мінеральних солей, рослинних білків, необхідних для життєдіяльності організму людини

Номер слайду 8

Фруктові салати. Салат ізрослинними вершками. Салат іззнежиреним йогуртом. Салат із нежирною сметаною

Номер слайду 9

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Правила зберігання продуктів для збереження вітамінів. Зображення. Замість тарілок або креманок можна використовувати половинки великих фруктів: манго, яблук, апельсинів та ананасів. Фрукти миють, очищають від шкірки і насіння, плодоніжок. Якщо потрібні сухофрукти, то їх обов'язково на годину замочують в окропі. Якщо ягоди сильно забруднені, то їх на 10-15 хвилин занурюють у холодну воду, а потім промивають через сито знову. Щоб смак салату не зіпсувався, перед тим як нарізати, помиті фрукти сушать на рушник. Так зайва вода не потрапить в блюдо. Швидко темніють фрукти (яблука, груші, виноград, банани) перед нарізкою збризкують лимонним соком. Так само роблять з папай і манго

Номер слайду 10

Зразки ножів Універсальні ніж. Хлібний ніж. Овочевий ніж. Ніж для чистки. Ніж для нарізки. Ніж для м’яса Філейний ніж. Ніж для зрізання м’яса кісток. Кухарський ніж. Японський кухарський ніж. Ніж для м’якого сиру. Ніж для нарізання фруктів та овочів. Кухонний топірець для великих шматків м’яса

Номер слайду 11

Інструменти для нарізки фруктів

Номер слайду 12

Салат «Фруктовий привіт»Інгредієнти:2 абрикоса1 банан1 яблуко0,5 ч. Л. лимонного соку5 штук чорносливу100 мл йогурту50 г темного або молочного шоколаду1 волоський горіх. Приготування: Готується із свіжих фруктів і ягід, але його часто доповнюють улюбленими сухофруктами і горіхами. Чорнослив запарюють в окропі, а абрикоси з яблуком очищають від кісточок і плодоніжок. З банана знімають шкірку. Для заправки: Всі інгредієнти ріжуть кубиками і перемішують, вливаючи по краплях лимонний сік і заправляючи йогуртом. Салат прикрашають тертим шоколадом, рубаними горіхами і чорносливом, нарізаною дрібними шматочками.

Номер слайду 13

Салат «Новорічний»Інгредієнти:1,5 склянки винограду без кісточок1 велике солодке яблуко1 банан1 ч. ложка меду1 ст. ложка лимона 50 мл йогурт. Приготування: Фрукти вимити, яблука очистити від насіння. Ягоди винограду відокремити від гілки. Банан нарізати кружечками, виноград залишити цілком. Яблуко порізати великими кубиками. Скропити лимонним соком. Для заправки: Йогурт з низьким відсотком жирності з’єднати з медом. Укласти всі компоненти в красивих склянках. Прикрасити десерт на власний розсуд

Номер слайду 14

Види нарізки овочів. Квадратики. Соломка. Кружечки. Брусочки. Кубики. Часточки

Номер слайду 15

Способи подачі салату. У диніСкляніУ апельсиніУ ананасіУ кавуніУ яблуці

Номер слайду 16

Термін зберігання готових салатів. Фруктові салати, заправлені йогуртом, рекомендовано спожити відразу, до двох годин, доки фрукти не пустили сік. Сири потрібно зберігати щільно загорнутими в поліетиленові пакети у холодильнику до двох тижнів (найкраще в нижньому ящику)

Номер слайду 17

Техніка безпеки з ріжучими інструментами: Правильно тримати ніж і руки на продукті, не підіймайте ніж занадто високо над обробною дошкою. Передавати ніж ручкою вперед. Не подрібнюйте на тарілці дуже дрібні шматочки продуктів. При роботі з ножем тримати ніж лезом від себе. При нарізанні пальці тримати на відстані від леза ножа. Консервні банки відкривати спеціальним ключем. Дотримуватися обережності при роботі з ручними тертками. Нарізку харчових продуктів виконувати на обробній дошці

Номер слайду 18

Вимоги безпеки перед приготуванням їжі:1. Одягнути спецодяг, застебнути на всі ґудзики, волосся сховати під головний убір (косинку)2. Звільнити робоче місце від сторонніх предметів3. Перевірити справність електроприладів4. Вимити руки з милом5. Інструменти розташувати на столі так, щоб запобігти їх падіння6. Не захаращувати проходи між столами сторонніми предметами

Номер слайду 19

Практична робота. Первинна обробка фруктів. Нарізка фруктів. Заправити. З’єднати. Оформити

Номер слайду 20

Домашнє завдання. Приготувати вдома салат зі свіжих фруктів, який би був до смаку батькам Сфотографуйте або зніміть відео. Результат надіслати в Google Клас

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Овчаренко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лебедин Наталя Володимирівна
    Дякую за Вашу роботу!!! Зазвичай сама складаю презентації, але іноді не вистачає часу. Сьогодні Ви мені подарували години відпочинку. ДЯКУЮ!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Старокожева Оксана Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 січня 2021
Переглядів
4572
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку