Технологія приготування пряничного тіста сирцевим способом (Презентація)

Про матеріал
Матеріал до уроку з теми: "Технологія приготування пряничного тіста сирцевим способом" для здобувачів освіти ЗПТО з професії "Кондитер 3 розряду".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Пряничне тісто. Технологія приготування пряничного тіста сирцевим способом”

Номер слайду 2

МЕТА УРОКУнавчальна: сформувати знання з технології приготування пряничного тіста та виробів з нього; розвиваюча: розвивати психологічні якості учнів,саме:увагу,уяву,мислення;виховна: виховувати інтерес та любов до обраної професії, акуратність, вміння раціонально та економно використовувати сировину та різні ресурси.

Номер слайду 3

ПРЯНИЧНЕ ТІСТО

Номер слайду 4

Технологічні етапи приготування пряників

Номер слайду 5

Технологія приготування пряничного тіста сирцевим способом Вироби з пряничного тіста досить довго зберігаються не черствіючи, оскільки пряничне тісто готують з великою кількістю цукру, меду і патоки, а мед і патока уповільнюють процес черствіння. У деяких рецептурах цукор замінюють на інвертний сироп, частину пшеничного борошна (50 %) замінюють житнім. Це покращує якість пряників, зменшує їхнє усихання при тривалому зберіганні завдяки підвищеній гігроскопічності цих продуктів.

Номер слайду 6

Пряничне тісто (напівфабрикат)Борошно 1000г. Цукор 350г. Вода 200г. Патока 100г. Мед 100г. Яйця 100г. Маргарин 100г. Амоній 8г. Сода 4г«Сухі парфюми» 4г. Вихід 1000г

Номер слайду 7

Номер слайду 8

МОЖЛИВІ НЕДОЛІКИ, ЯКІ ВИНИКАЮТЬ ПІД ЧАС ПРИГОТУВАННЯ ПРЯНИЧНОГО ТІСТА

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Написати опорний конспект, основні терміни і поняття, користуючись конспектом лекції або підручником.

pptx
Додано
5 березня 2023
Переглядів
1884
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку