“Пряничне тісто. Технологія приготування пряничного тіста сирцевим способом”
Номер слайду 2
МЕТА УРОКУнавчальна: сформувати знання з технології приготування пряничного тіста та виробів з нього; розвиваюча: розвивати психологічні якості учнів,саме:увагу,уяву,мислення;виховна: виховувати інтерес та любов до обраної професії, акуратність, вміння раціонально та економно використовувати сировину та різні ресурси.
Номер слайду 3
ПРЯНИЧНЕ ТІСТО
Номер слайду 4
Технологічні етапи приготування пряників
Номер слайду 5
Технологія приготування пряничного тіста сирцевим способом Вироби з пряничного тіста досить довго зберігаються не черствіючи, оскільки пряничне тісто готують з великою кількістю цукру, меду і патоки, а мед і патока уповільнюють процес черствіння. У деяких рецептурах цукор замінюють на інвертний сироп, частину пшеничного борошна (50 %) замінюють житнім. Це покращує якість пряників, зменшує їхнє усихання при тривалому зберіганні завдяки підвищеній гігроскопічності цих продуктів.