Технологія приготування закусок з сиру та яєць

Про матеріал
Презентація до уроку з теми: "Технологія приготування закусок з сиру та яєць" для здобувачів освіти ЗПТО з професії "Кухар 4 розряду".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ ЗАКУСОК З СИРУ ТА ЯЄЦЬ

Номер слайду 2

Для приготування закусок і холодних страв використовують сир молочний тільки із пастеризованого молока. Сир із часником. Сир розтирають із сметаною, додають розтертий із сіллю часник і все добре збивають. Перед подаванням кладуть у салатник або на закусочну тарілку, прикрашають зеленню петрушки та нарізаним яйцем. Сир – 101/100, часник – 6/5, сметана – 25, петрушка (зелень) – 5/4, яйця – 10. Вихід – 140. Сир з жовтками. Сир і жовтки круто зварених яєць протирають крізь сито, додають сметану, червоний і чорний перець, сіль. Масу добре перемішують. Перед подаванням масу укладають на тарілку абр у салатник, посипають подрібненою зеленню. Сир – 78/78, жовтки – 17, сметана – 25, Вихід – 120.

Номер слайду 3

СИР З ОВОЧАМИСир протирають крізь сито, додають дрібно нарізану редиску, зелену цибулю, кріп, петрушку, сметану, сіль і добре перемішують. Перед подаванням масу викладають у салатник або на тарілку, посипають подрібненою зеленню. Сир – 100 , редиска – 21/20, цибуля зелена – 7/6, сметана – 10 , петрушка, кріп (зелень) – 5/4. Вихід – 138..

Номер слайду 4

ЗАКУСКА ГОСТРАТвердий сир натирають, з'єднують із дрібно нарізаними часником і вареними яйцями, заправляють соусом майонез і все перемішують. Салат прикрашають зеленню й тертими жовтками. На 1000 г закуски: сир твердий – 543(500) г, яйця -5 шт.(200 г), часник – 26(20) г, соус майонез – 300 г, петрушка(зелень) – 3(2) г.

Номер слайду 5

ЯЙЦЯ, ФАРШИРОВАНІ ОСЕЛЕДЦЕМ ТА ЦИБУЛЕЮЗварені круто яйця розрізують уздовж навпіл, видаляють жовтки, протирають їх. Вимочену м'якоть оселедця без кісток і ріпчасту цибулю пропускають через м'ясорубку, додають протертий жовток половину норми майонезу і прикрашають зеленню. Яйця — 40, оселедець — 20/10, цибуля ріпчаста — 12/10 або цибуля зелена — 12/10, маса фаршированого яйця — 60; майонез — 20. Вихід - 80.

Номер слайду 6

ВИМОГИ ДО ЯКОСТІ ЗАКУСОК З СИРУ ТА ЯЄЦЬЗакуски із сиру (твердого) мають гострий смак, консистенцію соковиту, колір властивий продуктам, що входять до закуски. Яйця фаршировані политі майонезом, повністю заповнені начинкою. Колір начинки кремовий, яєць – білий. Смак і запах властиві продуктам, що входять до страви, консистенція соковита, ніжна.

pptx
Додано
5 березня 2023
Переглядів
2837
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку