«Технологія Шість капелюхів мислення» Презентація.

Про матеріал
«Технологія Шість капелюхів мислення». Метод шести капелюхів – це простий і практичний спосіб паралельного мислення (різні точки зору співіснують одночасно). Принцип організації в режимі цієї технології полягає в тому, що кожен учень, або група учнів мислить так, як вимагає колір одягнутого капелюшка.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Технологія Шість капелюхів мислення» Підготувала практичний психолог Кізомиської ЗОШ Цяпко Ю. О

Номер слайду 2

Для успіху нашої роботи потрібна психологічна налаштованість. Усміхніться, зніміть з вуст свою посмішку, передайте її сусідові. Отримайте посмішку від сусіда та прикрасьте нею своє обличчя.

Номер слайду 3

Сьогодні ми хочемо поділитися з вами досвідом роботи за методом британського психолога, доктора медичних наук Едварда де Боно. Охарактеризувати ідею методу шести капелюхів мені допоможе легенда

Номер слайду 4

Колись давно жив на світі старий мудрий майстер. Він мав золоті руки й прекрасну мудру душу. Майстер дарував людям щось більше, ніж головні убори. Забравши своє замовлення, люди виходили з майстерні старого Капелюшника, рішучими і натхненними.

Номер слайду 5

Минали роки. Настав час, коли Майстер покинув цей світ, залишивши своїм шістьом синам славу, майстерню, обрізки кольорового фетру й шість різнокольорових капелюхів. Капелюхи були настільки вишукані, що, певно, мали б належати дуже багатій і успішній людині. Але спливав час, а багатий замовник так і не з'явився

Номер слайду 6

Якщо ніхто за ними не приходить, може, ми залишимо ці капелюхи собі? Спадщину батька сини розділили. Вони дбайливо зібрали обрізки кольорового фетру, замкнули майстерню і на світанку вирушили кожний у своєму напрямку.

Номер слайду 7

Минуло чимало часу, перш ніж сини старого майстра знову зібралися разом під дахом батьківської майстерні. Сидячи біля вогню, кожний із них розповів свою історію, і всі були вражені тим, як спадщина Майстра вплинула на його долю.

Номер слайду 8

Яким став син, що узяв собі Білий капелюх… Що сталося з володарем Чорного капелюха… Яким зробив Жовтий капелюх третього сина… А яким виявився четвертий син Капелюшника… Що розповів п'ятий син Старого Майстра… Ким став останній син

Номер слайду 9

Сини старого Майстра зрозуміли, яку дивовижну спадщину залишив їм батько. І захотілося кожному з них зняти свій капелюх, та приміряти капелюхи іншого кольору. Так брати розвинули в собі нові якості, що дозволило їм стати щасливими. З тих пір минуло багато, але різнокольорові капелюхи живуть серед людей і дозволяють себе одягати тим, хто прагне навчитися чогось нового

Номер слайду 10

Принцип організації в режимі цієї технології полягає в тому, що кожен учень, або група учнів мислить так, як вимагає колір одягнутого капелюшка.

Номер слайду 11

. Білий капелюх зв'язаний із інформацією. Під жовтим капелюхом ми робимо пряме зусилля знайти переваги пропозиції. Чорний колір нагадує про мантію судді. Чорний означає обережність. Червоний капелюх зв'язаний з почуттями, інтуїцією й емоціями. Зелений капелюх – енергії, творчості Синій капелюх він потрібен для того, щоб упорядкувати послідовність

Номер слайду 12

Отже уявіть, що ви учні початкових класів. Сьогодні ми поговоримо на тему «Осінь», використовуючи метод шести мислячих капелюхів.

Номер слайду 13

Золота красуня – осінь – чарівниця !По землі ступає, золотом іскриться,В жовте і червоне листячко фарбуєІ картини дивні, чарівні малює!Небо синє, листя кольорове!А яке довкілля радісне, чудове!

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вже побагряніло. Листячко на клені,Але на вербиціЩе воно зелене. На каштані листя. З жовтою каймою. Йду осіннім парком. Тихою ходою. Таких фарб немаєВлітку, ні зимою. Недаремно осінь. Зветься золотою.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

. Білий капелюшок складає асоціативний кущ до слова осінь

Номер слайду 18

Чорний – негативні сторони осені

Номер слайду 19

Червоний виконує вправу, яка називається «Група слів».

Номер слайду 20

Жовтий пригадує позитивні сторони осені

Номер слайду 21

Зелений капелюх - вправа «Передбачення»

Номер слайду 22

Синій – складає сенкан

Номер слайду 23

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
25 квітня 2020
Переглядів
1347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку