Тексти для списування. 1 клас

Про матеріал
У даному матеріалі зібрано тексти для учнів 1 класу, які допоможуть учням закріпити вміння записувати друкований текст прописними літерами.
Перегляд файлу

                    

                        Коза

Чорна коза Жуля пасеться мовчки, на Юлю поглядає. Підійде до дівчинки, уткнеться мордочкою в руки. Це вона хліба захотіла.

   

 

Петро вчиться в першому класі. А сестричка Марійка ще не вчиться в школі. Вона піде до школи в наступному році.

   

Пройшов перший весняний дощ... Радісно цвірінькають під стріхою горобці. Зазеленіла молода травичка. Біжать дорогою струмочки. Посміхається ясне сонечко.

 

 

                           Квочка

Ходила стара квочка з курчатами у дворі. Раптом пішов дощ. Усі малі курчата поховались до неї під крила.

  

Кішка

Молода кішка Мурка вперше спіймала мишку. За це її господиня молочком нагодувала. Сидить Мурка на килимку і веселу пісеньку муркоче.                     

 

   

 Буде криничка

Біля стежки у лузі копав Василько криничку. Будуть люди воду пити. Кущ калини зазеленіє над стежкою. Заспіває на ньому соловейко.

   

 

У Києві зацвітають каштани. Над містом пливуть ніжні пахощі. Солодкі й терпкі. Цвітом каштанових свічок милуються люди в ці дні.

 

 

Ранок був чудовий. Перші промені літнього сонця купалися в чистих росах. На кінчику кожної травинки висіла діамантова краплинка.

  

Весняний ранок

Був гарний весняний ранок. Цвіли і пахли білі акації. Гули бджоли. Весело щебетали пташки. Пригрівало ясне сонечко. Зазеленіла молода травичка.

 

 

Вранці прокинувся Михайлик і вибіг на ґанок. Зажмурився. Сонце прямо в очі йому усміхалося. Стоїть і ранок слухає. Навколо тихо.

 

doc
Додано
28 жовтня 2020
Переглядів
1605
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку