Тема: Кожна річ створена працею

Про матеріал
Мета: пояснити учням, що праця, бережливість є найголовнішим в житті кожної людини і вчитись бути працьовитими треба змалку; знайомити з прислів'ями; збагачувати словниковий запас учнів; розвивати увагу, пам'ять. мислення, мовлення; виховувати почуття поваги до людської праці.
Перегляд файлу

Тема: Кожна річ створена працею

Мета: пояснити учням, що праця, бережливість є найголовнішим в житті кожної людини і вчитись бути працьовитими треба змалку; знайомити з прислів'ями; збагачувати словниковий запас учнів; розвивати увагу, пам'ять. мислення, мовлення; виховувати почуття поваги до людської праці.

Розмовна 10 хвилинка                                                                                  Діти, подивіться навкруги та на фото нашого міста Харків

Хто це все створив?

Яке наше місто? (велике, чисте, красиве)

А завдяки чому це все створено? ( завдяки людській праці)

Бесіда: Кожна річ створена працею

Сьогодні ми поговоримо про людську пацю, про важливість її для людей, та бережне ставлення до плодів своєї та чужої праці.

Зараз ми прочитаємо вірш та розберемо його

 Вірш "Що є найголовніше в житті кожної людини?"

Стіл, за яким ти сам сидиш.

 

Ліжко, в якому тихо спиш,

Виделка, миска, ложка, ніж,

І кожен цвях, і кожен дім,

І кожна скибка хліба -

Усе це створено трудом,

А не упало з неба,

За все, що зроблено для нас

Ми щиро вдячні людям.

Прийде пора, настане час,

І ми трудитись будем.

 

Але вже зараз ви вчитесь виконувати посильну вам роботу.

2. Гра "Що я вмію?"

Розкажіть яку роботу ви вмієте виконувати самостійно?

Так  людина, яка робить все з задоволенням, - це людина працьовита, вона береться за роботу з охотою. Такі діти виростають працьовитими, вони справу доводять до кінця.

- А хто весь час каже "не хочу робити", " не буду", - такі діти виростають білоручками, дармоїдами і недоучки.

Робота з прислів'ями про працю

Про працю складено багато прислів'їв

Давайте пояснемо їх значення

Праця - красить людину, а лінь портить

Праця людину годує, а лінь марнує.

Бджола мала , а й та працює.

-Чому праця є необхідною складовою людського життя?

-Чому лінь засуджується у людському суспільстві?

-А якби ви жили самі, без людей, чи треба було б працювати?

  Вірш про працю

 Тоді в світі гірко жити,

 Як не працювати.

 Нема чого їсти, пити

 І що одягати.

 

 

Людині в житті не обов’язково все самі робити, але треба все вміти, щоб вижити у цьому світі. А починається все з малого.

Ви школярі. І йдете до школи, як тато і мама ідуть на роботу. Це ваша основна робота — вчитись, здобувати знання і прагнути це робити якнайкраще, щоб одержувати за свою діяльність найвищі бали. Ось тут і потрібні сила і воля, наполегливість, старанність і здоров’я. Без знань людина у цьому світі прожити не може, вона не здобуде професії, не знайде улюбленої роботи. А без цього просто не виживе. Отже, до чого б ви не прагнули, скрізь потрібні знання. А школа дає основу, таку кількість знань, якої досить для дальшого навчання. Отже школа — це обов’язок кожної дитини, це необхідність, робота кожної дитини. Все, чого в школі навчають, дуже потрібне, просто необхідне для вас і дуже важливе для майбутнього.  Держава дбає про те, щоб усі діти одержали необхідну суму знань, а потім мали однакову можливість навчатись, трудитись.

Школа — це ваш обов’язок!!! І чого навчитеся у дитинстві, те запам’ятаєте на все життя. Та, коли якась робота вам дуже сподобалась, захопила, то продовжуйте вдосконалювати вміння та навички, щоб це виходило майстерно, якнайкраще, щоб стати майстрами своєї справи, розвивайте свої творчі здібності, старайтеся.

 У кожної людини є якийсь талант від природи. Протягом життя їй треба знайти його у собі. І шукати треба з дитинства, щоб розвинути.

Вам це можуть підказати дорослі,якщо помітять, ви можете відчути і самі, до чого прагне ваша душа,якщо будете уважними до себе і старанними.Беріться за будь-яку справу і доводьте її до кінця,а результат вашої праці підкаже — це те, про що ти мрієш,чи ні.

Вчитись і зрозуміти, що для тебе найцікавіше. В дитинстві знайти в собі талант і здібності. Виробляти волю і характер, доводити почату справу до кінця. Братись за будь-яку справу, пробувати себе в усьому, щоб зрозуміти, що тобі цікаво.

 Я бажаю кожному з вас знайти та досягти своєї мети. Щоб кожен з вас виріс працьовитою людиною. 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Виховна робота
Інкл
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
184
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку