Тема. Власна фінансова безпека.

Про матеріал
Цілі: - знати що таке "фінансова безпека" - усвідомити роль заощаджень для досагнення особистого добробуту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Власна фінансова безпека

Номер слайду 2

Фінансова поведінка людини формується на основі розуміння цінності грошей та вміння їх ефективно використовувати.

Номер слайду 3

Фінансова безпека – стійкий фінансовий стан, захищеність людини у фінансовому відношенні на випадок форс-мажорних ситуацій. Відчуття фінансової безпеки та фінансова стійкість людини залежать від стабільного заробітку, розміру власних заощаджень та можливості реалізувати свої фінансові цілі.

Номер слайду 4

Рухатись до поставленої мети і досягти фінансової стійкості допомагає власний фінансовий план, який відображає поточну ситуацію з фінансами,  фінансові цілі та способи їх досягнення. На складання плану потрібно витратити деякий час, але він того вартий. Включіть до фінансового плану все, чим ви мрієте володіти в майбутньому, оцініть вартість і порахуйте, скільки потрібно заробляти і відкладати щомісяця. Продумайте способи заробітку і збільшення доходів. У вас поступово сформується звичка діяти згідно з власним планом і це допоможе швидко досягти фінансової безпеки.

Номер слайду 5

Раціональна фінансова поведінка завжди сприяє матеріальній незалежності людини і є запорукою її фінансової безпеки. Легковажні трати, особливо якщо вони не відповідають рівню доходів, завжди приводять до проблем з фінансами. Фінансові консультанти рекомендують розподіляти власні фінанси, використовуючи правило 50 – 30 – 20.

Номер слайду 6

Правила особистої безпеки 1. Ніколи не розповідайте про сімейні доходи. Інформацію не повинні знати навіть найближчі друзі. 2. Правильна економія та планування бюджету. Всі кошти повинні враховуватися та суворо контролюватися. Можливо виявиться, людина купує те, що їй не потрібно і немає для неї сенсу. 3. Поступове збільшення доходу. Зазвичай доходи збільшуються тільки завдяки роботі, що подобається. Розумні люди з часом перетворюють хобі в повноцінну працю, що оплачується. 4. Великі суми варто зберігати на банківських рахунках. Спеціалісти рекомендують, не дивлячись на відносну ненадійність банків, довіряти їм. 5. Відкладайте 10 % від загального доходу сім’ї. Такий резерв допоможе легше впоратися з непередбачуваними фінансовими витратами чи труднощами. 6. Не повідомляйте паролі платіжних карт. Не варто зберігати їх також у гаманці чи сумці, обов’язково варто PIN-код запам’ятати. Не відправляйте фото карти електронною поштою, в іншому разі закривайте декілька цифр. Не кажіть стороннім особам номер карти. 7. Готівку варто носити у внутрішніх кишенях сумки чи верхнього одягу. 8. Не варто рахувати гроші при сторонніх особах, особливо у громадському транспорті.

Номер слайду 7

Домашнє завдання 1.Опрацювати стр.38 в підручнику. 2.Дати письмову відповідь на запитання: Наскільки важливі заощадження? Як можна збільшити заощадження?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Попова Поліна Іванівна
    Дякую, колего, за співпрацю.
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
1376
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку