Тема. « За Дз. Матіяш «Дівчинка і море» - оповідання ». Українська мова та читання 3 клас Богданець – Білоскаленко (2 частина).

Про матеріал
Тема. « За Дз. Матіяш «Дівчинка і море» - оповідання ». Українська мова та читання 3 клас Богданець – Білоскаленко (2 частина). Мета: поглибити знання учнів про оповідання; створити атмосферу радості, насолоди від творчості; збагачувати словниковий запас дітей; розвивати читацький інтерес до оповідань, усне мовлення, логічне мислення, пам'ять, уміння творчо підходити до розв'язання проблеми, уміння аналізувати, акторські здібності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова та читання 3 клас Богданець - Білоскаленко (2 частина)Вельможко Людмила Петрівна Вчитель початкових класів старший вчитель м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМР

Номер слайду 2

Вже закінчилась перерва. І дзвенить для нас дзвінок. Всі зібралися у класі?До роботи, до розваг. Кожен з нас готовий? Так! Починаємо урок !

Номер слайду 3

Підрівняйтеся швиденько.І сідайте всі тихенько. Починається урок. Ми сьогодні будемо спостерігати,Висновки робити й міркувати.

Номер слайду 4

Наш настрій

Номер слайду 5

Які якості потрібні людині для успішного навчання ??

Номер слайду 6

ПРИГАДАЙ

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Сьогодні на уроці Тема. За Дз. Матіяш « Дівчинка і море » - оповідання ».

Номер слайду 9

( Підручник с. 7 - 8 )

Номер слайду 10

Дз. Матіяш  Відома українська письменниця та педагог. Варвара Пилипівна народилася 17 травня 1937 р. в с. Погреби Броварського району .

Номер слайду 11

Оповіда́ння — невеликий за обсягом прозовий твір, у якому зображувалась одна подія з життя одного, або двох сформованих персонажів. Вправа «Мозковий штурм»— 3 чого складається наше мовлення? - Що таке оповідання ? З чого складається речення?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Оповіда́ння

Номер слайду 14

Робота над заголовком. Гра «Передбачення» Прочитайте заголовок. Як ви вважаєте, про що може йтися в оповіданні, яке має такий заголовок?

Номер слайду 15

Оповідання « Дівчинка і море ». Відеосупровід «Море»

Номер слайду 16

Номер слайду 17

- З ким товаришувала дівчинка ?

Номер слайду 18

 Запитання і завдання для уважного читача. З ким товаришувала дівчинка? У яку пору року зустрічалися друзі? Про що розповідала дівчинка морю? Знайдіть у тексті розмову дівчинки з морем. Потренуйтеся читати цю частину тексту виразно. Поясніть значення виділених слів.

Номер слайду 19

Ми так часто робимо, буваючи на морі: щось собі малюємо або пишемо на піску. Що ж могла написати дівчинка? Давайте собі це уявімо та разом зобразимо або напишемо на піску за дівчинку.

Номер слайду 20

Робота з « МАНКОЮ »

Номер слайду 21

Пошукове завдання.

Номер слайду 22

Знайдіть речення у тексті до ма- люнків.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

- Чим запам'ятався вам сьогоднішній урок? - Що нового ви на ньому дізналися? - Що вас найбільше вразило?ПІДСУМОК УРОКУ

Номер слайду 26

Домашнє завдвння ( Підручник с. 7 – 8 )

Номер слайду 27

Мета: поглибити знання учнів про оповідання; створити атмосферу радості, насолоди від творчості; збагачувати словниковий запас дітей; розвивати читацький інтерес до оповідань, усне мовлення, логічне мислення, пам'ять, уміння творчо підходити до розв'язання проблеми, уміння аналізувати, акторські здібності.

pptx
Додано
1 березня 2022
Переглядів
2137
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку