тематичне оцінювання до уроку узагальнення "Основи теорії держави і права"

Про матеріал

Тестові завдання різного рівня з юридичними завданнями для використання на уроці узагальнення за розділом "Основи теорії держави та права" будуть в нагоді всім, хто використовує для даних уроків тестові завдання з метою отримання результативності засвоєння учнями даної теми, для формування громадянської компетентності, вмінь і навичок поведінки молодів подальшому житті.

Перегляд файлу

9 клас. Тематичне оцінювання      ОСНОВИ теорії держави і права 

                             І варіант     І та ІІ рівні (1-6 балів)

1 У якому випадку відносини не мають ознак правових  А)мати забороняє синові  дружбу з сусідським хлопцем Б )батько компенсує шкоду, завдану 10-річним сином; В) бабуся вимагає права на побачення з онуком;  Г)дідусь заповідає автомобіль 5-річній онуці.

2.Яке джерело права не використовується в Україні А) правовий звичай, Б) правовий прецедент, В) нормативно - правовий акт   Г)  міжнародний договір

3  Визначте, що відноситься до зовнішніх функцій держави: А) посол США провів переговори з представником  міністерства закордонних справ України Б) Верховна рада прийняла проект бюджету на рік; В) делегація України прийняла участь в роботі Генеральної Асамблеї ООН.

 4 Які поняття є формою правління:А) республіка, Б) імператор, В) демократія; Г) федерація

5.Юридичний факт — це:  а) рішення органів влади та місцевого само­врядування, що тягнуть за собою правові на­слідки для суб'єктів правовідносин;  б) факти реального життя, з якими норма права пов'язує зміну або припинення суспіль­них відносин; в) конкретні життєві ситуації, з настанням яких норма права пов'язує виникнення, зміну або припинення правових відносин.

6 Який вид відповідальності не  є юридичним: А)  моральна Б) кримінальна, В) матеріальна Г) адміністративна   Д) цивільно-правова.

                                  ІІІ рівень( 7-9 балів)

7. Пояснити поняття: держава, правовідносини,правова норма, правопорушення .    

 8. Визначити форму держави( правління, політичний режим, територіальний устрій) Органом законодавчої влади в державі є парламент, що обирається за пропорційною системою на парламентських виборах  терміном на п’ять років. Уряд називається Рада Міністрів, його очолює Голова, якого обирають відкритим голосуванням депутати парламенту. Міністрів призначає президент за пропозицією Голови ради Міністрів.В країні діє судова система, яка складається із загальних судів, адміністративних судів та Конституційного суду. Держава поділяється на області, в кожній з яких  є представник Президента та діє орган місцевої влади - рада, що обирається населенням області.

    ІУ рівень 10-12 балів)

9.Громадянин К. їхав на власній машині з роботи додому. Його зупинила група людей і попросили відвезти до лікарні пораненого хлопця. Він відмовився, оскільки дуже поспішав. Друзі пораненого відібрали в нього машину й повезли хлопця до лікарні. Громадянин К. звернувся до міліції про викрадення автомобіля.   А) Чи мав місце злочин?Б)Чи настане відповідальність за  машину?  Чому? В) Що таке необхідна оборона і крайня необхідність?

 

 

 

 

 

9 клас. Тематичне оцінювання      ОСНОВИ теорії держави і права 

                            І І варіант     І та ІІ рівні (1-6 балів)

1.Визначте, яка ознака не відноситься до ознак права А) системність, Б) існує в свідомості людини,  В) загальнообов’язковість ,  Г) затверджується державою, Д) добровільне  виконання приписів права

2. Визначте, що відноситься до внутрішніх функцій  державиА) громадянин замовив товар в інтернет  -магазині, Б) поліція затримала злочинця, що намагався пограбувати банкомат, В) голова райдержадміністрації виступив зі звітом перед депутатами районної ради

 3. Які поняття є формою територіального устрою: А) імперія; Б) конфедерація,В) федерація, Г) монархія

4.Визначте, що зайве в складі правовідносин:А) суб’єкти,Б) об’єкти, В) об’єктивна сторона, Г) зміст правовідносин

5..Елементами системами права є:   а) галузь права, правова культура, правова сімя, законність; б) правова сімя, законність, галузь законодавства; в) галузь права, інститут права, стаття нормативно-правового акту; г) галузь права, інститут права, норма права.

6. В якому випадку скоєно правопорушення :А) учень не спалтив за проїзд в автобусі; Б) син на прохання матері не прибрав в кімнаті; В) Дівчина взяла велосипед і своєчасно його не повернула

                         ІІІ рівень( 7-9 балів)

7. Пояснити поняття: право, юридичні факти. форма правління юридична відповідальність. 

8.Визначити форму держави ( правління, політичний режим, територіальний устрій)

Країна складається з десяти штатів, в кожному з яких діє місцеве зібрання делегатів, що вирішують питання місцевого значення відповідно до закону. На чолі держави стоїть імператор, який призначає уряд і його главу. Влада імператора спадкова. В країні діє і парламент, що складається з двох палат, Нижня палата кожні п’ять років переобирається шляхом таємного голосування, в якому приймають участь громадяни країни. Діє Конституція держави, в якій чітко визначені повноваження органів місцевого правління, повноваження імператора та уряду. Імператор має право вето на закони, що приймає парламент, якщо вони порушують права його підданих.

                              ІУ рівень 10-12 балів)

9. Повертаючись з театру пізно ввечері, Кирило побачив пожежу у кіоску, що знаходився поруч з його домом. Хлопець побачив, що часу викликати пожежників у нього немає, бо полум’я швидко поширювалось. Кирило розбив скло кіоску і швидко загасив пожежу .А) Чи мав місце злочин?Б)Чи настане відповідальність за розбите скло кіоску? Чому?В) Що таке необхідна оборона і крайня необхідність?

 

 

 

 

 

docx
Додано
20 листопада 2018
Переглядів
6516
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку