Тест 1. "Сільськогоподарські машини" ОТ

Про матеріал
Тестовий контроль знань з навчалбьгної дисципліни "Сільськогосподарські машини"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА: 1. ВСТУП. ПЛУГИ, КУЛЬТИВАТОРИ МЕТА: Вивчити способи обробітку ґрунту, класифікацію ґрунтообробних машин, способи оранки, класифікацію плугів, культиваторів, призначення, будову, роботу та регулювання плугів та культиваторів. ЛІТЕРАТУРА: Боженко В.О. Сільськогосподарські машини та їх використання, с. 3…41

Номер слайду 2

ПЛАН ЗАНЯТТЯ: Значення дисципліни, її структура та зв'язок з іншими дисциплінами. Класифікація способів обробітку ґрунту і машин для обробітку ґрунту. Агротехнічні вимоги до машин для обробітку ґрунту. Види оранки, класифікація плугів. Будова, робота і регулювання (підготовка до роботи) плуга ПЛН-5-35. Особливості конструкції і роботи плугів загального та спеціального призначення. Класифікація культиваторів. Призначення, будова, робота та регулювання парових культиваторів. Призначення, будова, робота та регулювання просапних культиваторів. Призначення, будова, робота та регулювання культиваторів-плоскорізів.

Номер слайду 3

СПОСОБИ ОБРОБІТКУ ГРУНТУ ОБРОБІТОК ґРУНТУ – це зміна стану ґрунтового середовища внаслідок механічного впливу на нього робочих органів машин для створення сприятливих умов вирощування рослин. СПОСОБИ ОБРОБІТКУ ГРУНТУ: Основний; Поверхневий; Спеціальний.

Номер слайду 4

СПОСОБИ ОБРОБІТКУ ГРУНТУ ОСНОВНИЙ: Полицева оранка з передплужниками чи без них, безполицева оранка, оранка з грунтопоглибленням, глибоке розпушування, обробіток культиваторами – плоскорізами. ПОВЕРХНЕВИЙ: Боронування, лущення, культивація, коткування, шлейфування, підгортання, нарізання гребенів. СПЕЦІАЛЬНИЙ: Ярусна оранка, плантажна оранка, оранка меліорованих земель, фрезерування ґрунту, копання ям

Номер слайду 5

КЛАСИФІКАЦІЯ ГРУНТООБРОБНИХ МАШИН МАШИНИ ДЛЯ ОСНОВНОГО ОБРОБІТКУ ГРУНТУ: Плуги загального призначення, безполицеві плуги, чизельні плуги, глибокорозпушувачі, культиватори – плоскорізи. МАШИНИ ДЛЯ ПОВЕРХНЕВОГО ОБРОБІТКУ ГРУНТУ: Борони, лущильники, культиватори, котки, фрези, комбіновані грунтообробні агрегати. МАШИНИ ДЛЯ СПЕЦІАЛЬНОГО ОБРОБІТКУ ГРУНТУ: Ярусні, плантажні, садові, чагарниково – болотні, лісові, дискові плуги, плуги для кам'янистих ґрунтів, фрези, ямокопачі.

Номер слайду 6

АГРОТЕХНІЧНІ ВИМОГИ Глибина обробітку та допустимі відхилення; Вирівняність поверхні ґрунту (висота гребенів); % знищення бур'янів; Максимальний розмір грудок; Недопустимість огріхів та пропусків і т.д.

Номер слайду 7

ВИДИ ОРАНКИ

Номер слайду 8

ВИДИ ОРАНКИ

Номер слайду 9

ПРОЦЕС РОБОТИ ПЛУГА (КУЛЬТУРНА ОРАНКА)

Номер слайду 10

КЛАСИФІКАЦІЯ ПЛУГІВ За призначенням: Загального призначення (начіпні, напівначіпні, причіпні) та плуги нового покоління (модульні, оборотні, зі змінною шириною захвату тощо . Спеціального призначення: ярусні; плантажні; садові; чагарниково-болотні; чизельні. За конструкцією: полицеві, безполицеві, дискові, За кількістю корпусів: від одного до двадцяти корпусів.

Номер слайду 11

НАЧІПНИЙ ПЛУГ ПЛН-5-35

Номер слайду 12

ТИПИ КОРПУСІВ

Номер слайду 13

ПЕРЕДПЛУЖНИК, НІЖ, ГРУНТОПОГЛИБЛЮВАЧ

Номер слайду 14

ОБОРОТНИЙ ПЛУГ ЧЕЛЕНДЖЕР КОМПАНІЇ KUHN (Франція)

Номер слайду 15

ОБОРОТНИЙ ПЛУГ В РОБОТІ

Номер слайду 16

СИСТЕМА AUTO – RESET (АВТОПОВЕРНЕННЯ) В РОБОТІ

Номер слайду 17

ПЛУГ ЧИЗЕЛЬНИЙ ПЧ-4,5

Номер слайду 18

КУЛЬТИВАТОР-ПЛОСКОРІЗ ШИРОКОЗАХВАТНИЙ КПШ-11

Номер слайду 19

КЛАСИФІКАЦІЯ КУЛЬТИВАТОРІВ ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ: для суцільного обробітку ґрунту (парові), для міжрядного обробітку ґрунту (просапні); для обробітку ґрунту в зоні вітрової або водяної ерозії (культиватори – плоскорізи). ЗА СПОСОБОМ З”ЄДНАННЯ З ТРАКТОРОМ: причіпні; начіпні; напівначіпні.

Номер слайду 20

ПАРОВИЙ КУЛЬТИВАТОР КПС-4

Номер слайду 21

РОБОЧІ ОРГАНИ КУЛЬТИВАТОРА КПС-4

Номер слайду 22

РОБОЧІ ОРГАНИ КУЛЬТИВАТОРІВ КРН

Номер слайду 23

КУЛЬТИВАТОР-РОСЛИНОПІДЖИВЛЮВАЧ УСМК-5,4

Номер слайду 24

ВАРІАНТИ РОЗСТАВЛЕННЯ РОБОЧИХ ОРГАНІВ УСМК-5,4 ДЛЯ СУЦІЛЬНОГО ОБРОБІТКУ ГРУНТУ

Номер слайду 25

РОБОЧА СЕКЦІЯ КУЛЬТИВАТОРА КРН

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кравченко Інна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
28 жовтня 2021
Переглядів
1348
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку