Тести до теми «Основи лікувального харчування»
1.При якому щадінні виключають сильні подразники травного каналу?
а) механічному
б) хімічному
в) термічному
2. Яку дієту призначають при хронічному гастриті з нормальною або підвищеною секрецією?
а) 5
б) 2
в) 1
3.При якій дієті механічне щадіння немає суттєвого значення?
а) 1
б) 2
в) 5
4. Які дієти характеризуються різким обмеженням солі?
а) 5
б) 9
в) 7
5. Яка дієта призначається при ожирінні?
а) 5
б) 10
в) 8
6.При якій дієті використовуються цукрозамінники?
а) 7
б) 8
в) 9
7.Метою якої дієти є активізувати процес загоювання, підвищити захисні сили організму і його опір до хронічних і інфекційних захворювань, покращити живлення організму?
а) 5
б) 2
в) 11
8. У якій дієті допускаються всі способи теплової обробки?
а) 5
б) 10
в) 15
9. До якого виду страв спеціального призначення відносять страву Бутерброд з печінкою і кістковим мозком?
а) з гематогену
б) маскуючі
в) з дріжджів
10. При якому захворюванні призначають маскуючи страви?
а) печінки
б) недокрів’ї
в) ожирінні