Тест "Основи лікувального харчування"

Про матеріал
Дані тести створені для перевірки знань учнів з теми Основи лікувального харчування" для дисципліни "Технології"
Перегляд файлу

Тести до теми «Основи лікувального харчування»

 

1.При якому щадінні виключають сильні подразники травного каналу?

а) механічному

б) хімічному

в) термічному

2. Яку дієту призначають при хронічному гастриті з нормальною або підвищеною секрецією?

а) 5

б) 2

в) 1

3.При якій дієті механічне щадіння немає суттєвого значення?

а) 1

б) 2

в) 5

4. Які дієти характеризуються різким обмеженням солі?

а) 5

б) 9

в) 7

5. Яка дієта призначається при ожирінні?

а) 5

б) 10

в) 8

6.При якій дієті використовуються цукрозамінники?

а) 7

б) 8

в) 9

7.Метою якої дієти є активізувати процес загоювання, підвищити захисні сили організму і його опір до хронічних і інфекційних захворювань, покращити живлення організму?

а) 5

б) 2

в) 11

8. У якій дієті допускаються всі способи теплової обробки?

а) 5

б) 10

в) 15

9. До якого виду страв спеціального призначення відносять страву Бутерброд з печінкою і кістковим мозком?

а) з  гематогену

б) маскуючі

в) з дріжджів

10. При якому захворюванні призначають маскуючи страви?

а) печінки

б) недокрів’ї

в) ожирінні

 

docx
Додано
9 квітня 2021
Переглядів
440
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку