Тест "Розв"язування рівнянь, що зводяться до квадратних"

Про матеріал
Розробка містить бланк завдань у двох варіантах, спільний бланк відповідей, при зафарбовуванні правиьних відповідей учні отримують зображження математичного знака, формули скороченого множення для розминки та історичну довідку про походження та використання математичного знака.
Перегляд файлу

4.3.Тема: Розв'язування  рівнянь, які зводяться до квадратних.

Мета: - застосовувати формули для  знаходження коренів квадратного

               рівняння при  розв'язуванні  вправ;          

            -  зводити рівняння, які містять дужки, до виду квадратних;

            -  повторити формули скороченого множення;

            -  повторити властивості рівнянь.

 

Розминка:

(4 - х)² =

(3 + х)² =

(х + 7)² =

(х - 6)² =

(х-5)(х+5) =

(х-3)(х+3) =

(5 + х)² =

(6 – с)² =

(2х-3у)(2х+3у)=

(3х-5у)(3х+5у)=

(3х + 2)² =

(7х – 2)² =

 

Завдання:

1 варіант

2 варіант

3х² - 4х = 2х² + х - 4

7х² - 4х +6= 6х² + х

х² + 5(х+1) =1

х² + 6(х+1) =1

х(х - 3) +1 = х - 2 

х( х - 1) =2( х -1) 

(3х-2)(3х+2)- 9х= 4(2х² - 6)

( х - 4)² = 9

( х - 5)² = 17 - х

( х - 6)² = 22 - 3х

( х+1)² = 10х -11

( х +2)² = 14х  - 17

(х-3)² = 8 - 4х²

(2х-3)(2х+3) - 8х = 3(х² - 8)

 

Бланк відповідей  ( спільний) :

-2;  -7

3;   8

-1;  -5

-3;  -5

1;   -4

4;     8

3;   9

2;    7

1;   9

3;   -7

2;    1

3;    7

3;     1

4;    5

3;   5

5;    8

4;   9

2;    6

2;   9

3;   0

6;    8

5;   9

1;   8

0;   9

3;   -7

7;   8

6;   9

-3;   0

-3;   9

3;   -5

1;    4

1;     7

2;     3

1;  

-1;  -4

 

 

 

 

1 варіант

2 варіант

3х² - 4х = 2х² + х - 4

7х² - 4х +6= 6х² + х

х² + 5(х+1) =1

х² + 6(х+1) =1

х(х - 3) +1 = х - 2 

х( х - 1) =2( х -1) 

(3х-2)(3х+2)- 9х = 4(2х² - 6)

( х - 4)² = 9

( х - 5)² = 17 - х

( х - 6)² = 22 - 3х

( х+1)² = 10х -11

( х +2)² = 14х  - 17

(х-3)² = 8 - 4х²

(2х-3)(2х+3) - 8х = 3(х² - 8)

1 варіант

2 варіант

3х² - 4х = 2х² + х - 4

7х² - 4х +6= 6х² + х

х² + 5(х+1) =1

х² + 6(х+1) =1

х(х - 3) +1 = х - 2 

х( х - 1) =2( х -1) 

(3х-2)(3х+2)- 9х = 4(2х² - 6)

( х - 4)² = 9

( х - 5)² = 17 - х

( х - 6)² = 22 - 3х

( х+1)² = 10х -11

( х +2)² = 14х  - 17

(х-3)² = 8 - 4х²

(2х-3)(2х+3) - 8х = 3(х² - 8)

1 варіант

2 варіант

3х² - 4х = 2х² + х - 4

7х² - 4х +6= 6х² + х

х² + 5(х+1) =1

х² + 6(х+1) =1

х(х - 3) +1 = х - 2

х( х - 1) =2( х -1) 

(3х-2)(3х+2)- 9х = 4(2х² - 6)

( х - 4)² = 9

( х - 5)² = 17 - х

( х - 6)² = 22 - 3х

( х+1)² = 10х -11

( х +2)² = 14х  - 17

(х-3)² = 8 - 4х²

(2х-3)(2х+3) - 8х = 3(х² - 8)

1 варіант

2 варіант

3х² - 4х = 2х² + х - 4

7х² - 4х +6= 6х² + х

х² + 5(х+1) =1

х² + 6(х+1) =1

х(х - 3) +1 = х - 2 

х( х - 1) =2( х -1) 

(3х-2)(3х+2)- 9х = 4(2х² - 6)

( х - 4)² = 9

( х - 5)² = 17 - х

( х - 6)² = 22 - 3х

( х+1)² = 10х -11

( х +2)² = 14х  - 17

(х-3)² = 8 - 4х²

(2х-3)(2х+3) - 8х = 3(х² - 8)

1 варіант

2 варіант

3х² - 4х = 2х² + х - 4

7х² - 4х +6= 6х² + х

х² + 5(х+1) =1

х² + 6(х+1) =1

х(х - 3) +1 = х - 2

х( х - 1) =2( х -1) 

(3х-2)(3х+2)- 9х = 4(2х² - 6)

( х - 4)² = 9

( х - 5)² = 17 - х

( х - 6)² = 22 - 3х

( х+1)² = 10х -11

( х +2)² = 14х  - 17

(х-3)² = 8 - 4х²

(2х-3)(2х+3) - 8х = 3(х² - 8)

1 варіант

2 варіант

3х² - 4х = 2х² + х - 4

7х² - 4х +6= 6х² + х

х² + 5(х+1) =1

х² + 6(х+1) =1

х(х - 3) +1 = х - 2 

х( х - 1) =2( х -1) 

(3х-2)(3х+2)- 9х = 4(2х² - 6)

( х - 4)² = 9

( х - 5)² = 17 - х

( х - 6)² = 22 - 3х

( х+1)² = 10х -11

( х +2)² = 14х  - 17

(х-3)² = 8 - 4х²

(2х-3)(2х+3) - 8х = 3(х² - 8)

 

 

 

 

-2;  -7

3;   8

-1;  -5

-3;  -5

1;   -4

-2;  -7

3;   8

-1;  -5

-3;  -5

1;   -4

4;     8

3;   9

2;    7

1;   9

3;   -7

4;    8

3;   9

2;    7

1;   9

3;   -7

2;    1

3;    7

3;     1

4;    5

3;   5

2;    1

3;    7

3;    1

4;    5

3;   5

5;    8

4;   9

2;    6

2;   9

3;   0

5;    8

4;   9

2;    6

2;   9

3;   0

6;    8

5;   9

1;   8

0;   9

3;   -7

6;    8

5;   9

1;   8

0;   9

3;   -7

7;   8

6;   9

-3;   0

-3;   9

3;   -5

7;   8

6;   9

-3;   0

-3;   9

3;   -5

1;    4

1;     7

2;     3

1;  

-1;  -4

1;    4

1;    7

2;    3

1;  

-1;  -4

-2;  -7

3;   8

-1;  -5

-3;  -5

1;   -4

-2;  -7

3;   8

-1;  -5

-3;  -5

1;   -4

4;     8

3;   9

2;    7

1;   9

3;   -7

4;    8

3;   9

2;    7

1;   9

3;   -7

2;    1

3;    7

3;     1

4;    5

3;   5

2;    1

3;    7

3;    1

4;    5

3;   5

5;    8

4;   9

2;    6

2;   9

3;   0

5;    8

4;   9

2;    6

2;   9

3;   0

6;    8

5;   9

1;   8

0;   9

3;   -7

6;    8

5;   9

1;   8

0;   9

3;   -7

7;   8

6;   9

-3;   0

-3;   9

3;   -5

7;   8

6;   9

-3;   0

-3;   9

3;   -5

1;    4

1;     7

2;     3

1;  

-1;  -4

1;    4

1;    7

2;    3

1;  

-1;  -4

-2;  -7

3;   8

-1;  -5

-3;  -5

1;   -4

-2;  -7

3;   8

-1;  -5

-3;  -5

1;   -4

4;     8

3;   9

2;    7

1;   9

3;   -7

4;    8

3;   9

2;    7

1;   9

3;   -7

2;    1

3;    7

3;     1

4;    5

3;   5

2;    1

3;    7

3;    1

4;    5

3;   5

5;    8

4;   9

2;    6

2;   9

3;   0

5;    8

4;   9

2;    6

2;   9

3;   0

6;    8

5;   9

1;   8

0;   9

3;   -7

6;    8

5;   9

1;   8

0;   9

3;   -7

7;   8

6;   9

-3;   0

-3;   9

3;   -5

7;   8

6;   9

-3;   0

-3;   9

3;   -5

1;    4

1;     7

2;     3

1;  

-1;  -4

1;    4

1;    7

2;    3

1;  

-1;  -4

-2;  -7

3;   8

-1;  -5

-3;  -5

1;   -4

-2;  -7

3;   8

-1;  -5

-3;  -5

1;   -4

4;     8

3;   9

2;    7

1;   9

3;   -7

4;    8

3;   9

2;    7

1;   9

3;   -7

2;    1

3;    7

3;     1

4;    5

3;   5

2;    1

3;    7

3;    1

4;    5

3;   5

5;    8

4;   9

2;    6

2;   9

3;   0

5;    8

4;   9

2;    6

2;   9

3;   0

6;    8

5;   9

1;   8

0;   9

3;   -7

6;    8

5;   9

1;   8

0;   9

3;   -7

7;   8

6;   9

-3;   0

-3;   9

3;   -5

7;   8

6;   9

-3;   0

-3;   9

3;   -5

1;    4

1;     7

2;     3

1;  

-1;  -4

1;    4

1;    7

2;    3

1;  

-1;  -4

 

 

 

(4 - х)² =

(3 + х)² =

(х + 7)² =

(х - 6)² =

(х-5)(х+5) =

(х-3)(х+3) =

(5 + х)² =

(6 – с)² =

(2х-3у)(2х+3у)=

(3х-5у)(3х+5у)=

(3х + 2)² =

(7х – 2)² =

(4 - х)² =

(3 + х)² =

(х + 7)² =

(х - 6)² =

(х-5)(х+5) =

(х-3)(х+3) =

(5 + х)² =

(6 – с)² =

(2х-3у)(2х+3у)=

(3х-5у)(3х+5у)=

(3х + 2)² =

(7х – 2)² =

(4 - х)² =

(3 + х)² =

(х + 7)² =

(х - 6)² =

(х-5)(х+5) =

(х-3)(х+3) =

(5 + х)² =

(6 – с)² =

(2х-3у)(2х+3у)=

(3х-5у)(3х+5у)=

(3х + 2)² =

(7х – 2)² =

(4 - х)² =

(3 + х)² =

(х + 7)² =

(х - 6)² =

(х-5)(х+5) =

(х-3)(х+3) =

(5 + х)² =

(6 – с)² =

(2х-3у)(2х+3у)=

(3х-5у)(3х+5у)=

(3х + 2)² =

(7х – 2)² =

(4 - х)² =

(3 + х)² =

(х + 7)² =

(х - 6)² =

(х-5)(х+5) =

(х-3)(х+3) =

(5 + х)² =

(6 – с)² =

(2х-3у)(2х+3у)=

(3х-5у)(3х+5у)=

(3х + 2)² =

(7х – 2)² =

(4 - х)² =

(3 + х)² =

(х + 7)² =

(х - 6)² =

(х-5)(х+5) =

(х-3)(х+3) =

(5 + х)² =

(6 – с)² =

(2х-3у)(2х+3у)=

(3х-5у)(3х+5у)=

(3х + 2)² =

(7х – 2)² =

(4 - х)² =

(3 + х)² =

(х + 7)² =

(х - 6)² =

(х-5)(х+5) =

(х-3)(х+3) =

(5 + х)² =

(6 – с)² =

(2х-3у)(2х+3у)=

(3х-5у)(3х+5у)=

(3х + 2)² =

(7х – 2)² =

 

docx
До підручника
Алгебра 8 клас (Мерзляк А. Г., Полонський В. Б., Якір М. С)
Додано
19 березня
Переглядів
172
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку