18 травня о 18:00Вебінар: Інтерактивний урок математики: алгоритми та приклади створення дидактичних матеріалів

Тест "Творчість Остапа Вишні. "Сом","Моя автобіографія"

Про матеріал
Тест на закріплення знань тексту усмішок Остапа Вишні "Сом" та "Моя автобіографія". Можна використати для контрольної роботи.
Перегляд файлу

Тест «Творчість Остапа Вишні: «Моя автобіографія», «Сом»

  1. Пан із Паньком ловили сома на

А. індика,

Б. черв’яка,

В. гуску,

Г. качку.

 2. За словами діда Панька, у череві в сома знаходили все, окрім

 А. копченої ковбаси,

 Б. вареного рака,

 В. консервів  «Шпроти»,

 Г. черевиків.

3. Дід Панько вимірював глибину ковбані в Осколі

 А. довжиною весла,

 Б. зростом людини,

 В. дзвіницею без хреста,

 Г. дзвіницею з хрестом.

4. В усмішці «Сом» є правдива історія про те, як рибина тягала по Дніпру

 А. рибалку з вудкою,

 Б. човна,

 В. собаку, що зачепився з вудку,

 Г. дідові штани.

5. У «Моїй автобіографії» читаємо про одну подію, яка найбільше вплинула на автора як письменника. Це Остап Вишня в ранньому дитинстві

 А. прочитав свою першу книжку,

 Б. загубився в лісі,

 В. упав із коня,

 Г. пішов до першого класу.

6. Коли, як пише Остап Вишня, у письменника виходить не проза, а поезія? Якщо під час творчості

 А. глянути в чисті небеса,

 Б. закохатися,

 В. поставити на голову гарячого чайника.

 Г. просидіти день у лісовій гущавині наодинці зі співочим  птаством.

7. Із письменників, як писав Вишня, найбільше він любив

 А. Хвильового і Досвітнього,

 Б. Рильського й Куліша,

 В. Досвітнього й Довженка,

 Г. Шевченка й Рильського.

8. В родині Остапа Вишні було багато дітей, бо батьки

 А. були віруючими людьми,

 Б. вміли молитися милосердному,

 В. вважали, що мало дітей – то не сім’я,

 Г. свято шанували традиції свого славного козацького роду.

9. Головну роль у формуванні майбутнього письменника відіграє, на думку Вишні,

 А. природа: картопля, коноплі, бур’яни,

 Б. книга: буквар, граматика, читанка,

 В. оточення: батьки, рідні, сусіди,

 Г. фольклор: казки, пісні, легенди рідного краю.

10. Остап Вишня учився в школі разом із

 А. О.Довженком,

 Б. М.Рильським,

 В. П.Тичиною,

 Г. М.Зеровим.

11. «Хай живуть зайці!», - цю думку Остапа Вишні якнайкраще підтримував

 А. О. Довженко,

 Б. М.Рильський,

 В. П.Тичина,

 Г. М.Зеров.

12. Усмішки «Моя автобіографія» та «Сом» мають спільними усі риси, окрім

 А. літературного жанру,

 Б. автора,

 В. героїв,

 Г. літературного роду.

 

Правильні відповіді:

1-В,  2-Г,  3-Г,  4-Б,  5-В,  6-В,  7-А,  8-Б,  9-А,  10-Г,  11-Б,  12-В.

 

docx
Додано
24 березня
Переглядів
167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку