ДЕРЖАВА І ПРАВО ФРАНКІВ

Додано: 3 грудня 2020
Предмет: Правознавство, 11 клас
8 запитань
Запитання 1

У ... р. при Суассоні він здобув перемогу над  Сиагрієм , останнім римським намісником у Галлії, установивши контроль над межиріччям Сомми  і Сени.

варіанти відповідей

485

486

487

488

Запитання 2

У першій половині VIІ ст. Франкське королівство являло собою велике політичне об'єднання. 

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 3

Майордом  Піпін Короткий  у 752 р. поклав початок династії Каролінгів, яка витіснила династію  Меровінгів.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 4

Після смерті короля  Дагоберта ІІ в 639 р. між представниками могутньої аристократії почалися безперервні міжусобні війни. 

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 5

Франки- група германських племен ( хамави,бруктери,усибети, тенктери,сугамбри),що заснували в епоху пізного Середньовіччя Францію та Німеччину. 

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 6

З 788 р. Карл Великий неодноразово видавав укази, які наказували кожній вільній людині знайти собі сеньйора, під керівництвом якого він повинен служити. Збільшилася чисельність залежних селян.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 7

У процесі міжусобної боротьби представників аристократії лідерські позиції зайняв майордом Австразії Піпін Геристальський, котрий став у 688р.  єдиним майордомом усі трьох частин Франкської держави. За королями дому Меровінгів  був залишений титул, а уся фактична влада перейшла до  майордомів.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 8

Війни з арабами, які вторглися у 720 р. у Галлію з території захопленої Іспанії, показали недієздатність франкського війська, яке складалося із піхоти, а не з кінноти. Залізне спорядження вершника дорівнювало приблизно вартості 4 биків і воїн сам мав його купувати.

варіанти відповідей

Так

Ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест