Хімічний склад продуктів характеризується на вміст в них:
Вкажіть, в якому стані вода може перебувати у продуктах
Вкажіть кількість рідини, якої потрібно на добу дорослій людині у літній період
Для приготування вкусних страв необхідно використовувати воду
Вкажіть, яке значення мають мінеральні речовини для організму людини
Залежно від кількісного вмісту в продуктах харчування мінеральні речовини поділяють
Макроелементи містяться в продуктах у порівняно великих кількостях,до них належать
Білки — це
У рослинах і в організмі тварин білки перебувають
За походженням білки бувають
Речовина, яка у воді не розчиняється, організмом людини не засвоюється, отож харчової цінності не має, але сприяє роботі кишечника і виведенню з організму шкідливих речовин, у тому числі й холестерину - це
Вітаміни — це
Недостатнє споживання вітамінів викликає захворювання
Ферменти (ензими) — це
Калорійність — важливий показник харчової цінності продуктів, який вимірюється в
Сукупність властивостей продуктів,що зумовлюють їхню придатність для задоволення потреб людини в харчуванні - це
Якість продуктів харчування і готової їжі визначають:
Обробка харчових продуктів різними методами для тривалого збереження їх харчової цінності і якості - це
Назвіть речовини, які складають біологічну цінність харчових продуктів ...
Назвіть речовини, які складають енергетичну цінність харчових продуктів ...
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома