КНД 3.2.3Приготування желе та прикрас з нього

Додано: 13 червня
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

Для приготування желе желатин замочують у воді:

варіанти відповідей

а) гарячій;

б) холодній;

в) теплій. 

Запитання 2

Агар можна замінити желатином, при цьому дозування желатину:

варіанти відповідей

а) зменшується;

б) збільшується;

в) без змін.

Запитання 3

Агар замінюють желатином у співвідношенні: 

варіанти відповідей

а) 4-5 разів;

б) 1-2 рази;

в) 5-6 разів

Запитання 4

Промитий агар замочують у воді:

варіанти відповідей

а) на 10 годин;

б) на 10 хвилин;

в) на 2-3 години.

Запитання 5

На 1 частину желатину беруть води:

варіанти відповідей

а) 5-6 частин води;

б) 12-15 частин води;

в) 8-7 частин води.

Запитання 6

. Цукрово-патоковий сироп охолоджуємо до температури:

варіанти відповідей

а) 50̇С;

б) 40̇С;

в) 75̇С

Запитання 7

Для приготування нарізних оздоблень тепле желе наливають у лоток шаром:

варіанти відповідей

а) 10-35 мм;

б) 2-3 мм;

в) 2-3 см.

Запитання 8

. У чому причина, якщо желе матове, без блиску: 

варіанти відповідей

а) погана якість желюючих речовин;

б) недостатня кількість або відсутність патоки;

в) замочили желатин у гарячій воді

Запитання 9

Який термін зберігання виготовленого желе у прохолодному місці?

варіанти відповідей

а) тиждень;

б) 3-4 дні;

в) місяць.

Запитання 10

Яким желе оздоблюють тістечка і торти? 

варіанти відповідей

а) гарячим;

б) теплим;

в) охолодженим.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест