Якісним реактивом на глюкозу є
Позначте фізичні властивості глюкози:
Виберіть правильні твердження щодо сахарози:
Виберіть функціональні групи амінокислот.
Навіщо організму потрібні амінокислоти?
Руйнування просторової структури білка зі збереженням його первинної структури називають...
Вкажіть назви реакцій, які є кольоровими на білки
Назвати рівні структурної організації білків:
Якісна реакція на крохмаль відбувається за участю
Оберіть твердження, яке характеризує властивості жирів
Продукти повного окиснення органічних сполук:
Укажіть назву вуглеводу, що є твердою волокнистою речовиною :
Під час розчинення крохмалю у гарячій воді утворюється:
Виберіть назву функціональної групи -NH2
Яким амінам відповідає загальна формула?
Виберіть правильну назву (за систематичною номенклатурою) сполуки, зображеної на малюнку
Серед перелічених варіантів виберіть формулу аніліну
Виберіть загальну напівструктурну формулу амінокислот
Що відбувається з білком під час смаження яєчні?
Розташуйте у порядку ускладнення (від найпростішого до найскладнішого) рівні структурної організації білків.
А) дана структура формується внаслідок згортання або закручення спіралі поліпептидного ланцюга в клубок;
Б) послідовність чергування залишків α-амінокислот у поліпептидному ланцюзі;
В) поєднання у просторі кількох білкових макромолекул (білкові комплекси);
Г) це певна просторова форма, якої набуває поліпептидний ланцюг (може бути ниткоподібною або спіралеподібною).
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома