Дисахариди. Полісахариди. 10 клас

Додано: 30 березня 2022
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 56 разів
12 запитань
Запитання 1

Виберіть представників полісахаридів:

варіанти відповідей

крохмаль

глюкоза

мальтоза

целюлоза

фруктоза

сахароза

Запитання 2

Обрати формулу целюлози:

варіанти відповідей

 С12Н22О11

 С6Н12О6

6Н10О5)n

 С11Н20О10

Запитання 3

Укажіть фізичні властивості целюлози:

варіанти відповідей

 біла, аморфна речовина, нерозчинна у воді і органічних розчинниках

тверда волокниста речовина, нерозчинна у воді і звичайних органічних розчинниках

біла, аморфна речовина, у гарячій воді утворює клейстер

тверда волокниста речовина, у гарячій воді утворює клейстер

Запитання 4

Вкажіть властивості крохмалю:

варіанти відповідей

сірий, аморфний, розчинний у холодній воді

сірий , кристалічний порошок, що добре розчиняється у гарячій воді

аморфний порошок з характерним хрускотом, що розчиняється в гарячій воді, утворюючи клейстер

порошок, що розчиняється в холодній воді, утворюючи клейстер

Запитання 5

Крохмаль - це біополімер, що являється його мономером?

варіанти відповідей

глюкоза

фруктоза

сахароза

целюлоза

Запитання 6

Вуглеводи - це речовини, які синтезуються рослинами під час:

варіанти відповідей

 дихання

 фотосинтезу

 випаровування води

рослини не синтезують вуглеводи

Запитання 7

При окисненні целюлози утворюються:

варіанти відповідей

вуглекислий газ і вода

етиловий спирт та вуглекислий газ

оцтова кислота і кисень

Запитання 8

Формула сахарози

варіанти відповідей

С5Н10О5

С12Н22О11

С6Н12О6

С3Н8О

Запитання 9

Якісна реакція на крохмаль відбувається за участю:

варіанти відповідей

купрум (ІІ) гідроксиду

йоду

гліцеролу

амічного розчину аргентум (І) оксиду

Запитання 10

Який вуглевод у гарячій воді утворює клейстер

варіанти відповідей

 глюкоза

крохмаль

 целюлоза

сахароза

Запитання 11

Реакція розкладання вуглеводів під дією води називається

варіанти відповідей

 гідрування

дегідрування

окиснення

гідроліз

Запитання 12

Укажіть назву вуглеводу, що використовують у харчовій промисловості як загущувач.


варіанти відповідей

целюлоза

крохмаль

сахароза

фруктоза

глюкоза

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест